In samenwerking met:
Vlaflip met crumble van boerencake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vlaflip met crumble van boerencake

Eén van de lekkerste klassieke toetjes is toch wel een vlaflip. Zo’n glas met laagjes vanillevla, rood fruit en yoghurt. Wij gaan voor een twist en voegen er een crumble van boerencake aan toe. In één woord: verrukkelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vlaflip met crumble van boerencake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verhit een pan met het water, de diepvries bosvruchten en de geleisuiker en breng dit al roerend aan de kook en kook 3 min. zachtjes in. Haal van het vuur en mix met behulp van een staafmixer tot een grove puree, giet in een diep bord en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
2
Hak ondertussen de pistachenoten grof en schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf. Verkruimel de boerencake in kleine stukjes.
3
Verdeel ½ van de boerencake en ½ van de bosvruchtencompote over de glazen. Verdeel de vanillevla en yoghurt erover. Verdeel de overige boerencake en bosvruchtencompote over de yoghurt, zodat er lagen ontstaan.
4
Garneer de vlaflip met de gehakte witte chocolade en pistachenoten.

Tip: maak van de rest van de boerencake een aardbeien semifreddo.

Wat is een vlaflip?

Je hebt dit toetje vast wel eens gegeten bij je opa of oma thuis. Een glaasje gevuld met een laagje limonadesiroop, gevolgd door vanillevla en yoghurt. Oftewel: vlaflip! De eenvoud van dit recept is hetgeen wat het zo lekker maakt. Met maar een handjevol ingrediënten en 5 minuten van je tijd maak je namelijk al een klassieke vlaflip! Van deze klassieker zijn er ondertussen tal van varianten te vinden. Je kan het namelijk zo gek maken als je zelf wilt! In dit recept gaan we bijvoorbeeld voor een vlaflip waarbij we zelf een friszoete vruchtensaus maken, gemaakt van gepureerde aardbeien en frambozen. Daarnaast voegen we er een extra laag koekjes aan toe voor een knapperige bite.

Ook lekker: vlaflip met crumble van boerencake. Ook in dit recept gaan we voor een zelfgemaakte bosvruchtencompote en voegen we daar boerencake aan toe. De vlaflip garneren we nog met fijngehakte witte chocolade voor een zoete touch en wat fijngehakte ongezouten pistachenoten voor een knapperige bite. Onwijs makkelijk om te maken, maar dé perfecte afsluiter van je recept voor het avondeten. Heb je iets minder tijd om een toetje te maken? Ga dan voor deze Perzik Cake vla met cake! Dit toetje tover je al in 5 minuten op tafel en zorgt voor een zoet nagerechtje. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig om dit toetje al te maken, namelijk smeuïge cake, Perzik Cake vla, sappige perziken en toefjes slagroom. Makkelijker kan haast niet.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via