Zongedroogde Tomaat, Olijven En Notencrackers 1
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten

Deze zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten zijn op basis van havermout. Oftewel, niet alleen lekker maar ook voedzaam! Heerlijk bij de borrel met een tapenade of als tussendoortje uit het vuistje. Bak ze in elke willekeurige vorm, bijvoorbeeld vierkantjes, rondjes of ga voor grote crackers.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de margarine in kleine blokjes. Meng de blokjes samen met bloem, havermout, zout en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
2
Voeg het water en de helft van de eieren toe. Meng opnieuw in de keukenmachine tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3
Snijd de olijven in plakjes, de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het deeg en meng nog eens.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en rol uit tussen bakpapier. Houd een dikte aan van ongeveer 0,5 cm. Laat het deeg 15 min. rusten in de koelkast.
5
Snijd crackers in een vorm naar keuze uit het deeg.
6
Leg de crackers eerst op een vel bakpapier en vervolgens pas op de bakplaat. Bak ze in 15 min. knapperig in de oven.
7
Haal de bakplaat uit de oven, klop het overgebleven ei los en bestrijk de crackers. Zet nog eens 5 min. in de oven. Laat de crackers vervolgens afkoelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie