Zongedroogde Tomaat, Olijven En Notencrackers 1
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de margarine in kleine blokjes. Meng de blokjes samen met bloem, havermout, zout en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
2
Voeg het water en de helft van de eieren toe. Meng opnieuw in de keukenmachine tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3
Snijd de olijven in plakjes, de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het deeg en meng nog eens.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en rol uit tussen bakpapier. Houd een dikte aan van ongeveer 0,5 cm. Laat het deeg 15 min. rusten in de koelkast.
5
Snijd crackers in een vorm naar keuze uit het deeg.
6
Leg de crackers eerst op een vel bakpapier en vervolgens pas op de bakplaat. Bak ze in 15 min. knapperig in de oven.
7
Haal de bakplaat uit de oven, klop het overgebleven ei los en bestrijk de crackers. Zet nog eens 5 min. in de oven. Laat de crackers vervolgens afkoelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Tussendoortjes
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via