Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de margarine in kleine blokjes. Meng de blokjes samen met bloem, havermout, zout en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
2
Voeg het water en de helft van de eieren toe. Meng opnieuw in de keukenmachine tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3
Snijd de olijven in plakjes, de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het deeg en meng nog eens.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en rol uit tussen bakpapier. Houd een dikte aan van ongeveer 0,5 cm. Laat het deeg 15 min. rusten in de koelkast.
5
Snijd crackers in een vorm naar keuze uit het deeg.
6
Leg de crackers eerst op een vel bakpapier en vervolgens pas op de bakplaat. Bak ze in 15 min. knapperig in de oven.
7
Haal de bakplaat uit de oven, klop het overgebleven ei los en bestrijk de crackers. Zet nog eens 5 min. in de oven. Laat de crackers vervolgens afkoelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.