Pumpkin pie is een klassiek Amerikaans recept voor in de herfst en vroege winter. Voor de vegan slagroom zet je de kokosmelk 24 uur van tevoren in de koelkast. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  • Home
  • Heerlijke herfst

Heerlijke herfst

Het wordt buiten steeds kouder, het is sneller donker en de eerste bladeren vallen weer van de boom. Dat kan maar één ding betekenen: het is herfst! Tijd voor een nieuwe seizoen en dus nieuwe producten! Op deze pagina inspireren we je met seizoensgerechten, de lekkerste herfstdrankjes en leuke DIY’s. Lees snel verder voor de allerlekkerste herfstrecepten.

Pompoenbroodjes

Groente uit het seizoen

Net zoals elk seizoen heeft de herfst zijn eigen seizoensgroenten. Wist je dat veel herfstgroenten tot de ‘vergeten groenten’ behoren? Een goed moment dus om deze te herontdekken! Enkele herfstgroenten zijn pompoen, pastinaak en knolselderij. Het is niet toevallig dat tijdens de herfst ook het wildseizoen begint, want deze seizoensgroenten passen daar allemaal perfect bij. Bekijk hieronder onze herfstrecepten.

Even opwarmen na een herfstwandeling

Trek je wandelschoenen maar aan, we gaan wandelen! Er gaat niets boven een herfstwandeling door het bos. Om weer lekker op te warmen na de wandeling kun je deze heerlijke herfstthee met appeltaartsmaak maken. Zo is je perfecte herfstdag compleet!

Seizoensfruit

Het eten van fruit is tijdens de herfstmaanden nóg belangrijker dan normaal. Het kan namelijk helpen met het voorkomen van een herfstdip! Probeer daarom deze maanden voldoende herfstfruit te eten: denk bijvoorbeeld aan peer, appel, sinaasappel en mandarijn. Je kunt deze natuurlijk los als tussendoortje eten, maar er zijn ook veel lekkere bakrecepten waarin dit fruit verwerkt zit. Smullen maar!

Leer onderstaande gerechten maken in een online workshop