Gestoofde Varkenshaas Met Paksoipuree 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gestoofde varkenshaas met paksoipuree

Waarom kiezen tussen de keukens als je ze ook kan combineren? In dit recept voor heerlijke, malse gestoofde varkenshaas met paksoipuree combineren we de Aziatisch en Hollandse keuken. Het resultaat is een verrukkelijk gerecht met het beste van twee werelden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten

Recept gestoofde varkenshaas met paksoipuree

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Verhit ½ van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 4 min. rondom aan en neem uit de pan. Verhit ¼ van de zonnebloemolie in dezelfde pan. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. aan. Voeg de gember en currypasta toe, bak 2 min. mee. Kneus de stengel citroengras met de achterkant van een mes of met een pan. Voeg de kokosmelk en citroengras toe en breng het geheel aan de kook.
3
Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer 1 cm dik en voeg toe aan de kokosmelk. Zet het vuur laag en laat het geheel nog 4 tot 6 min. rustig stoven.
4
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de paksoi in grove stukken. Roerbak de paksoi in 3 tot 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en pureer met een pureestamper. Voeg ¼ van de kokosmelk en de paksoi toe en roer goed door.
5
Serveer de paksoipuree met de gestoofde varkenshaas. Pluk de takjes koriander. Maak het gerecht af met de cashewnoten en koriander.

Aan de slag met paksoi

Paksoi, ook wel bekend als Chinese kool of bok choy, is een veelzijdige groente met een rijke geschiedenis en een unieke smaak. Deze bladgroente behoort tot de koolfamilie en wordt veel gebruikt in Aziatische & Oosterse recepten, maar heeft inmiddels wereldwijde populariteit verworven vanwege zijn milde smaak en voedzame eigenschappen.

Paksoi vindt zijn oorsprong in China, waar het al meer dan 5000 jaar wordt verbouwd. Het heeft zich ondertussen verspreid over de hele wereld en wordt nu in veel landen geteeld. De groente gedijt goed in gematigde klimaten en is beschikbaar in verschillende variëteiten, zoals baby paksoi en Shanghai paksoi.

Wat betreft culinaire toepassingen biedt paksoi talloze mogelijkheden. Het meest opvallende kenmerk is de knapperige textuur en licht peperige smaak. Vaak wordt het gebruikt in roerbakgerechten, soepen en salades, maar het kan ook gestoomd, gegrild of gekookt worden. Van een romige kokossoep met koolvis en paksoi tot noedels met bloemkool en paksoi in rode curry, je kan paksoi in allerlei soorten gerechten kwijt. Paksoi leent zich uitstekend voor het absorberen van smaken en combineert goed met ingrediënten zoals knoflook, gember, sesamolie en sojasaus.

Bovendien is paksoi een gezonde keuze. Het zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en K, evenals mineralen zoals calcium en ijzer. Het is caloriearm en bevat vezels, wat bijdraagt aan een gezond dieet. In de keuken is paksoi een veelzijdige groente die de mogelijkheid biedt om creatief te zijn met smaken en gerechten. Of je nu een liefhebber bent van Aziatische gerechten of gewoon op zoek bent naar een gezonde toevoeging aan je maaltijd, paksoi verdient zeker een plekje op je boodschappenlijstje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via