Deze heerlijk geurende cake is echt het proberen waard! De abrikoos is lekker fruitig en de gekonfijte gember zorgt voor een zoete en licht pittige smaak. Samen is het een ware smaaksensatie. De cake wordt gegarneerd met stukjes abrikozen en walnoten, die zorgen voor een lekkere bite.
Onze Eatertainer Neda heeft deze heerlijke cake gemaakt. Maar wist je dat je op onze website nog veel meer recepten kunt vinden van onze Midden-Oosten chef? Bekijk bijvoorbeeld eens haar Midden-Oosten sharing plank: allemaal lekkers voor bij de borrel!
Tip: De siroop uit de pot van stemgember of bakgember kun je gebruiken als gembersiroop!
Gember is een wortelknol met een frisse, kruidige en citroenachtige smaak met een behoorlijk pittig randje. Gember kun je gebruiken om gerechten wat meer smaak en pit te geven. Je gebruikt de knol vaak niet in grote hoeveelheden, vaak rasp je een stukje ervan fijn. Of je kunt er bijvoorbeeld thee van trekken door een paar dunne plakjes af te snijden en die in heet water te doen. Goed voor je keel en voor je buik!
Gember is te koop als verse knol, maar ook als andere varianten: gekonfijt als stemgember (ook wel bakgember genoemd), in de vorm van gembersiroop of als droog poeder. En wist je dat gember goed voor je lijf is? Gember bevat namelijk een stofje dat zich gedraagt als serotonine. Dit is een stofje dat aanwezig is in het (anti)braakcentrum en dus het gevoel van misselijkheid en overgeven vermindert. Handig als je zwanger bent of last hebt van wagenziekte!
Gember kun je in veel recepten verwerken. Het is dus echt een veelzijdige knol! Gebruik gember eens in poedervorm in de köfte balletjes van Neda. Of als verse knol in deze lekkere preistamppot met gember, kerrie en garnalen. Of bekijk meer dan 100 andere recepten met gember op onze website. Er zit vast wel iets bij naar jouw smaak!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment