Abrikoos Gember En Walnoot Cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Abrikozen, gember en walnoten cake

Deze heerlijk geurende cake is echt het proberen waard! De abrikoos is lekker fruitig en de gekonfijte gember zorgt voor een zoete en licht pittige smaak. Samen is het een ware smaaksensatie. De cake wordt gegarneerd met stukjes abrikozen en walnoten, die zorgen voor een lekkere bite.

Onze Eatertainer Neda heeft deze heerlijke cake gemaakt. Maar wist je dat je op onze website nog veel meer recepten kunt vinden van onze Midden-Oosten chef? Bekijk bijvoorbeeld eens haar Midden-Oosten sharing plank: allemaal lekkers voor bij de borrel!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept abrikozen, gember en walnoten cake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160˚C. Vet een cakevorm van 25 cm in met 5 gr van de boter en bekleed deze met bakpapier.
2
Snijd de abrikozen in dunne reepjes en snijd de gember in dunne schijfjes. Bewaar een aantal reepjes van de abrikozen voor de garnering.
3
Mix de overige boter en basterdsuiker in een kom met een mixer luchtig en romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed opgenomen zijn.
4
Voeg dan de bloem, bakpoeder, zout, kardemom- en gemberpoeder toe. Spatel als laatste de abrikozenreepjes, gemberschijfjes en gembersiroop door het beslag.
5
Schep het beslag in de cakevorm en garneer met walnoten en reepjes abrikozen. Bak de cake in ongeveer 60 min. gaar.

Tip: De siroop uit de pot van stemgember of bakgember kun je gebruiken als gembersiroop!

Gember

Gember is een wortelknol met een frisse, kruidige en citroenachtige smaak met een behoorlijk pittig randje. Gember kun je gebruiken om gerechten wat meer smaak en pit te geven. Je gebruikt de knol vaak niet in grote hoeveelheden, vaak rasp je een stukje ervan fijn. Of je kunt er bijvoorbeeld thee van trekken door een paar dunne plakjes af te snijden en die in heet water te doen. Goed voor je keel en voor je buik!

Gember is te koop als verse knol, maar ook als andere varianten: gekonfijt als stemgember (ook wel bakgember genoemd), in de vorm van gembersiroop of als droog poeder. En wist je dat gember goed voor je lijf is? Gember bevat namelijk een stofje dat zich gedraagt als serotonine. Dit is een stofje dat aanwezig is in het (anti)braakcentrum en dus het gevoel van misselijkheid en overgeven vermindert. Handig als je zwanger bent of last hebt van wagenziekte!

Gember recepten

Gember kun je in veel recepten verwerken. Het is dus echt een veelzijdige knol! Gebruik gember eens in poedervorm in de köfte balletjes van Neda. Of als verse knol in deze lekkere preistamppot met gember, kerrie en garnalen. Of bekijk meer dan 100 andere recepten met gember op onze website. Er zit vast wel iets bij naar jouw smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via