Appeltaart is een echte klassieker die het bij velen goed doet. Wil jij eens een lekkere twist geven aan de originele appeltaart? Vul de taart dan met amandelspijs en gemengde noten voor een overheerlijke smaakcombinatie.
Tip: De beste appels om te gebruiken voor een appeltaart zijn Goudrenetten of Jonagold. Deze appels zijn friszuur van smaak en behouden mooi hun vorm bij het bakken. Daarnaast verliezen ze weinig vocht tijdens het bakken wat ten goede komt van de appeltaart.
Wil je naast de klassieke appeltaart ook andere heerlijke klassiekers proberen? Ga voor deze kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche of de veelgeliefde New York cheesecake.
De beste appels voor appeltaart zijn stevige, zoetzure appels die niet te veel vocht afgeven tijdens het bakken, zoals Elstar, Jonagold of Goudreinetten. Ze behouden hun vorm en structuur tijdens het bakken.
Appeltaart kun je zowel in de koelkast bewaren als erbuiten. Op kamertemperatuur blijft de taart 1 tot 2 dagen goed. In de koelkast blijft appeltaart 2 tot 3 dagen goed. Je kunt er ook voor kiezen om het in te vriezen, zo blijft hij 3 maanden goed.
Een appeltaart moet ongeveer 50-60 minuten bakken op 175-180 graden Celsius. De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de taart en de oven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment