Appeltaart met amandelspijs en noten
Niveau
Beginner
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appeltaart met amandelspijs en noten

Appeltaart is een echte klassieker die het bij velen goed doet. Wil jij eens een lekkere twist geven aan de originele appeltaart? Vul de taart dan met amandelspijs en gemengde noten voor een overheerlijke smaakcombinatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept appeltaart met amandelspijs en noten

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Voeg 500 gr bakmeel, 230 gr suiker, zout, 250 gr roomboter en 2 eieren toe aan een kom en kneed met de handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Vet een taartvorm (Ø25 cm) in met de overige roomboter. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht met 1 el meel en rol 2/3 van het deeg uit voor de bodem. Leg dit in de taartvorm en bekleed de bodem en de randen met het deeg.
3
Meng 1 ei met de amandelspijs tot een gladde massa in een keukenmachine en verdeel over de bodem van de taart.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Hak de noten fijn. Meng de appelblokjes en noten met de overige suiker, speculaaskruiden en het overige bakmeel. Verdeel het appel-notenmengsel over de amandelspijs in de taartvorm.
5
Rol het overige deeg uit en snijd in lange stroken. Leg de stroken in een ruitjespatroon op de taart. Klop het overige ei los en bestrijk hier het deeg mee. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven.

Tip: De beste appels om te gebruiken voor een appeltaart zijn Goudrenetten of Jonagold. Deze appels zijn friszuur van smaak en behouden mooi hun vorm bij het bakken. Daarnaast verliezen ze weinig vocht tijdens het bakken wat ten goede komt van de appeltaart.

Wil je naast de klassieke appeltaart ook andere heerlijke klassiekers proberen? Ga voor deze kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche of de veelgeliefde New York cheesecake.

Welke appels zijn het beste voor appeltaart?

De beste appels voor appeltaart zijn stevige, zoetzure appels die niet te veel vocht afgeven tijdens het bakken, zoals Elstar, Jonagold of Goudreinetten. Ze behouden hun vorm en structuur tijdens het bakken.

Hoe lang kun je een appeltaart bewaren?

Appeltaart kun je zowel in de koelkast bewaren als erbuiten. Op kamertemperatuur blijft de taart 1 tot 2 dagen goed. In de koelkast blijft appeltaart 2 tot 3 dagen goed. Je kunt er ook voor kiezen om het in te vriezen, zo blijft hij 3 maanden goed.

Hoe lang moet een appeltaart in de oven?

Een appeltaart moet ongeveer 50-60 minuten bakken op 175-180 graden Celsius. De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de taart en de oven.

Appeltaart met amandelspijs en noten
Appeltaart met amandelspijs en noten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via