Eén van de makkelijkste gerechten om te maken is shakshuka, een hartig gerecht met tomatensaus, eieren en kruiden. In dit recept vervangen we de tomatensaus door een zelfgemaakte pompoensaus en maken we het geheel af met rivierkreeft. Klinkt lekker toch?
Shakshuka is een hartig gerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Shakshuka is geliefd om zijn smaak en eenvoudige bereiding. Het basisidee van shakshuka is vrij eenvoudig: het bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus, meestal op smaak gebracht met uien en kruiden, zoals komijn en paprikapoeder. Hierdoor is de basis van shakshuka een koolhydraatarm recept. Het gerecht wordt vaak geserveerd in een gietijzeren koekenpan of een vergelijkbare pan en wordt direct uit de pan gegeten, meestal met vers brood om de saus op te deppen. Je kunt er alle kanten mee op, zoals deze variant met pompoen en rivierkreeft.
Er zijn tal van varianten op shakshuka, afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren. Enkele populaire varianten zijn onder andere:
Shakshuka is een veelzijdig en makkelijk gerecht dat naar eigen smaak kan worden aangepast, dus voel je vrij om te experimenteren met ingrediënten en smaken om aan je voorkeuren te voldoen. Kies je favoriete ingrediënten en voeg ze lekker toe! Shakshuka kan gegeten worden bij het ontbijt, lunch of diner. Toch word het vaak gegeten als avondeten. Bekijk hier meer avondeten inspiratie!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment