Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes.
Iedereen heeft vast wel een stoofvlees op, maar wat is Limburgs zuurvlees? Limburgs zuurvlees is een streekgerecht uit het zuiden van Nederland dat lijkt op stoofvlees en hachee. Wat het zuurvlees zo lekker maakt, is de toevoeging van stroop en peperkoek. Dit geeft het zuurvlees een zoete touch.
Wanneer je thuis aan de slag gaat met dit gerecht, is het handig om te weten welk vlees je voor zuurvlees nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om runderpoulet te gebruiken, maar rundersukade en ribrunderlappen zijn ook zeker soorten vlees die je kan gebruiken voor zuurvlees.
Limburgs zuurvlees of zoals men het lokaal noemt, Zoervleisch, is een heerlijke traktatie! Zalig in combinatie met verse frieten. Precies zoals het hoort. Lokaal zal men snel een lekker glas bier serveren naast dit streekgerecht, maar ook met wijn kun je prima uit de voeten.
Care Chardonnay 2020 van Bodegas Anadas is een topper. Deze heerlijke Spaanse chardonnay heeft zalig geel fruit en een licht vettige toets. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment