Limburgs zuurvlees met frietjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Limburgs zuurvlees met frietjes

Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept limburgs zuurvlees met frietjes

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 50min
1
Smelt de boter in een pan met de olie. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm en bak het vlees rondom bruin.
2
Voeg vervolgens het water, de azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat het vlees 2 uur op laag vuur sudderen.
3
Haal het vlees met behulp van een schuimspaan uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagel. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en voeg de appelstroop toe. Kook 20 min. totdat de ontbijtkoek is opgelost en de saus goed gebonden is.
4
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met het vlees en de saus.
Wijntip van Yves

Chardonnay

Limburgs zuurvlees of zoals men het lokaal noemt, Zoervleisch, is een heerlijke traktatie! Zalig in combinatie met verse frieten. Precies zoals het hoort. Lokaal zal men snel een lekker glas bier serveren naast dit streekgerecht, maar ook met wijn kun je prima uit de voeten.

Care Chardonnay 2020 van Bodegas Anadas is een topper. Deze heerlijke Spaanse chardonnay heeft zalig geel fruit en een licht vettige toets. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via