3 in 1 pan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch

3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen

‘Drie in de pan is een oud-Hollands recept waarbij je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan klaarmaakt. Oorspronkelijk werd het beslag gemaakt met gist, waardoor een deel van de bloem werd omgezet in koolzuurgas en andere stoffen die de smaak ten goede komt. Maar het kost even tijd om het beslag te laten rijzen. Daarom deze snellere versie van het recept met zelfrijzend bakmeel. Dit recept is goed voor 9 pannenkoekjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept 3 in 1 pan oud-hollandse pannenkoekjes met rozijnen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Wel de rozijnen door ze in een kom te overgieten met kokend water, laat het geheel 5 min. staan en giet daarna af.
2
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, melk, suiker en het ei tot een glad beslag. Schep vervolgens de rozijnen door het beslag, zorg ervoor dat het beslag stevig genoeg is. Wanneer de garde uit de kom wordt gehaald, blijven de druppels even blijven op het beslag. Is dit niet het geval? Roer er dan nog wat zelfrijzend bakmeel door. Wanneer de garde uit de kom wordt gehaald, zie je dat de druppels even blijven liggen op het beslag. Is dit niet het geval? Roer er dan nog wat zelfrijzend bakmeel door.
3
Snijd de appel in partjes en verwijder het klokkenhuis, snijd de appel vervolgens in plakken van 5 mm dik.
4
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de boter en leg 1/3 deel van de gesneden appel op 3 verschillende plekken in de pan. Verdeel 3 el van het beslag over de appels zodat er 3 pannenkoekjes ontstaan.
5
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en draai de pannenkoekjes om wanneer er belletjes verschijnen aan de bovenkant. Bak de pannenkoekjes vervolgens nog 3 min. tot goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
6
Serveer de pannenkoekjes met de poedersuiker en rasp hier de pure chocolade overheen.

Wat is drie in de pan precies?

Drie in de pan is niets anders dan een in olie gebakken platgeslagen oliebol, gemaakt van gistdeeg. Ze worden ook wel oliekoeken genoemd. Je kunt ze ook gevuld maken met bijvoorbeeld appel, kaneel en rozijnen. Heerlijk voor het ontbijt of als lunch recept!

Wat is lekker bij drie in de pan?

Drie in de pan kun je vergelijken met een pannenkoek, ook dit kun je bestrooien met poedersuiker of wat stroop erop smeren. Maar net wat je zelf lekker vindt. Een beetje suiker eroverheen kan ook al veel smaak geven. Het is in ieder geval een makkelijk recept om te maken!

Meer pannenkoeken recepten

Met pannenkoeken kun je eindeloos blijven variëren, zowel met het beslag als de toppings. Van zoet tot hartig, alles wat je kunt bedenken kan erop en je creëert zo een lekker recept! Bekijk de pagina met alle pannenkoeken recepten en laat je inspireren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via