‘Drie in de pan is een oud-Hollands recept waarbij je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan klaarmaakt. Oorspronkelijk werd het beslag gemaakt met gist, waardoor een deel van de bloem werd omgezet in koolzuurgas en andere stoffen die de smaak ten goede komt. Maar het kost even tijd om het beslag te laten rijzen. Daarom deze snellere versie van het recept met zelfrijzend bakmeel. Dit recept is goed voor 9 pannenkoekjes.
Drie in de pan is niets anders dan een in olie gebakken platgeslagen oliebol, gemaakt van gistdeeg. Ze worden ook wel oliekoeken genoemd. Je kunt ze ook gevuld maken met bijvoorbeeld appel, kaneel en rozijnen.
Drie in de pan kun je vergelijken met een pannenkoek, ook dit kun je bestrooien met poedersuiker of wat stroop erop smeren. Maar net wat je zelf lekker vindt. Een beetje suiker eroverheen kan ook al veel smaak geven.
Met pannenkoeken kun je eindeloos blijven variëren, zowel met het beslag als de toppings. Van zoet tot hartig, alles wat je kunt bedenken. Bekijk de pagina met alle pannenkoeken recepten en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment