Print opties

Sluiten

3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
1
Wel de rozijnen door ze in een kom te overgieten met kokend water, laat het geheel 5 min. staan en giet daarna af.
2
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, melk, suiker en het ei tot een glad beslag. Schep vervolgens de rozijnen door het beslag, zorg ervoor dat het beslag stevig genoeg is. Wanneer de garde uit de kom wordt gehaald, blijven de druppels even blijven op het beslag. Is dit niet het geval? Roer er dan nog wat zelfrijzend bakmeel door. Wanneer de garde uit de kom wordt gehaald, zie je dat de druppels even blijven liggen op het beslag. Is dit niet het geval? Roer er dan nog wat zelfrijzend bakmeel door.
3
Snijd de appel in partjes en verwijder het klokkenhuis, snijd de appel vervolgens in plakken van 5 mm dik.
4
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de boter en leg 1/3 deel van de gesneden appel op 3 verschillende plekken in de pan. Verdeel 3 el van het beslag over de appels zodat er 3 pannenkoekjes ontstaan.
5
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en draai de pannenkoekjes om wanneer er belletjes verschijnen aan de bovenkant. Bak de pannenkoekjes vervolgens nog 3 min. tot goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
6
Serveer de pannenkoekjes met de poedersuiker en rasp hier de pure chocolade overheen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.