Amaretti koekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Amaretti koekjes

Krijg je last minute gasten over de vloer? Maak deze amaretti koekjes! Knapperig vanbuiten en lekker smeuïg vanbinnen. Eigenlijk het lekkerst wanneer ze nog een héél klein beetje warm zijn. De koekjes zijn al in 30 minuten klaar. Even een beetje afkoelen en dan kan je ervan genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten

Recept amaretti koekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop door tot dit volledig is opgenomen. Voeg het amandelmeel en amandel extract toe en spatel dit door de eiwitten.
2
Verdeel de poedersuiker in een diep bord. Verdeel het deeg en rol tot 16 kleine balletjes. Rol de deegballetjes door de poedersuiker, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat. Bak de koekjes 12 tot 15 min. in de oven.

Amaretti koekjes: een Italiaanse lekkernij

Al het lekkere komt uit Italië, dat bewijzen deze koekjes maar weer! Amaretti of amaretti morbidi zijn Italiaanse bitterkoekjes met een marsepeinachtige smaak. Ze zijn knapperig vanbuiten en vanbinnen nog lekker zacht.

Het zijn heerlijke Italiaanse lekkernijen die je smaakpapillen verwennen. Gemaakt van fijngemalen amandelen, suiker en eiwitten, bieden deze kleine traktaties een knapperige buitenkant en een zachte, taai-achtige binnenkant. De zoete amandelsmaak komt volledig tot zijn recht, waardoor ze perfect zijn om te dippen in een kopje koffie of om te genieten als dessert. Of je ze nu zelf bakt of ze koopt bij een patisserie, amaretti koekjes zijn een tijdloze klassieker die elke zoetekauw zal bekoren. Met hun karakteristieke ronde vorm en poedersuiker bestrooiing zijn ze een traktatie voor zowel het oog als de smaakpapillen.

En met dit recept maak je deze smakelijke koekjes heel gemakkelijk zelf! Met maar 6 ingrediënten, waarvan je de helft waarschijnlijk al in huis hebt, maak je deze verrukkelijke koekjes.

Andere supersnelle én superlekkere koekjes zijn deze verrukkelijke koolhydraatarme citroenkoekjes. Ook in dit recept gebruiken we amandelmeel, wat een stuk minder koolhydraten bevat dan bloem. Zo worden ze een stukje gezonder en de amandelmeel maken de koekjes ook weer wat zoeter!

Naast deze amaretti koekjes, is cantuccini natuurlijk ook een bekende Italiaanse lekkernij. Deze Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachnoten zijn werkelijk waar perfect. Deze zelfgemaakte koekjes doen zeker niet onder ten opzichte van de échte Italiaanse koekjes. Je hebt er iets meer tijd voor nodig, maar dat is het meer dan waard!

Naast deze overheerlijke koekjes, is de receptinspiratie nog eindeloos. Heb je al eens een kijkje genomen op onze pagina vol met lekkere recepten? Recepten voor iedereen en voor ieder wat wils!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via