Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal

De oer-Hollandse stamppot is eigenlijk afkomstig uit Spanje. Tijdens de 80-jarige oorlog verlieten de Spaanse soldaten halsoverkop Leiden en lieten een pan hutspot achter. Zo werd de stamppot ontdekt. Inmiddels ontstaan er talloze variaties, zoals deze andijviestamppot, op smaak gebracht met andijviekruiden, met een verrassende kaasgehaktbal.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen

Recept andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Verdeel in gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Vul elke gehaktbal met een blokje kaas. Zorg dat het kaasblokje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.
2
Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de walnoten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Zorg ervoor dat de walnoten in beweging blijven, zo verbranden ze niet. Haal de walnoten uit de pan en zet apart.
4
Braad de gehaktballen op hoog vuur in dezelfde pan als de walnoten. Draai het vuur lager zodra de gehaktballen rondom goudbruin zijn gebakken. Laat de gehaktballen vervolgens 20 min. garen en keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.
5
Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor andijviestamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de andijvie door de puree.
6
Serveer de andijviestamppot met de gebakken walnoten en de kaasgehaktballen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via