Print opties

Sluiten

Andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
1
Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Verdeel in gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Vul elke gehaktbal met een blokje kaas. Zorg dat het kaasblokje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.
2
Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de walnoten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Zorg ervoor dat de walnoten in beweging blijven, zo verbranden ze niet. Haal de walnoten uit de pan en zet apart.
4
Braad de gehaktballen op hoog vuur in dezelfde pan als de walnoten. Draai het vuur lager zodra de gehaktballen rondom goudbruin zijn gebakken. Laat de gehaktballen vervolgens 20 min. garen en keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.
5
Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor andijviestamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de andijvie door de puree.
6
Serveer de andijviestamppot met de gebakken walnoten en de kaasgehaktballen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.