Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Binnenstebuiten cinnamon rolls

Kan je niet kiezen tussen cinnamon rolls en wentelteefjes? Wij hebben dé oplossing voor je! Dit recept voor binnenstebuiten cinnamon rolls brengt namelijk het beste van 2 werelden samen. Een heerlijk verwenontbijt, maar ook heel goed te serveren als dessert!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept binnenstebuiten cinnamon rolls

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Snijd eventueel in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen. Meng de roomboter met de basterdsuiker en kaneel.
2
Snijd de korstjes van de boterhammen. Besmeer de boterhammen met de roomboter en rol op.
3
Zeef de poedersuiker. Voeg 1 tl melk toe en roer goed door. Het glazuur moet stevig maar net lopend zijn. Voeg eventueel extra melk toe wanneer het glazuur te dik is. Schep het glazuur in een spuitzak.
4
Klop de eieren los met de rest van de melk. Doe de kaneelsuiker in een diep bord. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doop de rolletjes door het eiermengsel en bak in ongeveer 5 min. rondom bruin. Rol de rolletjes na het bakken direct door de kaneelsuiker.
5
Leg de rolletjes op een bord en garneer met het glazuur.

Wat zijn cinnamon rolls?

Cinnamon rolls zijn zoete gebakjes gemaakt van opgerold gistdeeg met een vulling van boter, suiker en kaneel. Het deeg wordt uitgerold, besmeerd met de vulling, opgerold en in plakjes gesneden. Deze plakjes worden gebakken tot ze goudbruin zijn. Vaak worden ze overgoten met een glazuur van poedersuiker en melk. Populair als ontbijt of dessert, hebben cinnamon rolls een kenmerkend aroma en smaak van kaneel en zijn ze een geliefde lekkernij in veel culturen, vaak geassocieerd met warmte en gezelligheid. Een lekker recept voor elk moment van de dag!

Waar komen cinnamon rolls vandaan?

Cinnamon rolls hebben geen exacte oorsprong, maar worden vaak geassocieerd met Scandinavische en Noord-Amerikaanse keukens. De Scandinavische versie, ‘kanelbulle’ genaamd, komt uit Zweden en wordt op Kanelbullens Dag (Kaneelbroodjesdag) gevierd. In de VS zijn ze populair sinds koloniale tijden.

Andere smakelijke, zoete ontbijtrecepten

Naast deze overheerlijke binnenstebuiten cinnamon rolls, kun je natuurlijk tal van andere zoete ontbijtrecepten serveren. Wil je naast deze binnenstebuiten cinnamon rolls de klassieke vorm cinnamon rolls maken? Ga dan voor deze snelle cinnamon rolls met banaan. Je kunt het je vast wel voorstellen, maar de banaan is in dit recept een ontzettend lekkere combinatie met kaneel!

Een ander klassiek zoet ontbijtrecept zijn natuurlijk pannenkoeken. Denk bijvoorbeeld aan deze eiwitrijke pannenkoeken met kwark. De toppings als banaan, kokossnippers en maple siroop maken dit gerecht helemaal af! Of wat dacht je van een apple crumble ontbijtje, crispy croissants of torrijas met Griekse yoghurt en amandel. Stuk voor stuk overheerlijke ontbijtjes om jezelf of iemand anders mee te verrassen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?