Kan je niet kiezen tussen cinnamon rolls en wentelteefjes? Wij hebben dé oplossing voor je! Dit recept voor binnenstebuiten cinnamon rolls brengt namelijk het beste van 2 werelden samen. Een heerlijk verwenontbijt, maar ook heel goed te serveren als dessert!
Cinnamon rolls zijn zoete gebakjes gemaakt van opgerold gistdeeg met een vulling van boter, suiker en kaneel. Het deeg wordt uitgerold, besmeerd met de vulling, opgerold en in plakjes gesneden. Deze plakjes worden gebakken tot ze goudbruin zijn. Vaak worden ze overgoten met een glazuur van poedersuiker en melk. Populair als ontbijt of dessert, hebben cinnamon rolls een kenmerkend aroma en smaak van kaneel en zijn ze een geliefde lekkernij in veel culturen, vaak geassocieerd met warmte en gezelligheid. Een lekker recept voor elk moment van de dag!
Cinnamon rolls hebben geen exacte oorsprong, maar worden vaak geassocieerd met Scandinavische en Noord-Amerikaanse keukens. De Scandinavische versie, ‘kanelbulle’ genaamd, komt uit Zweden en wordt op Kanelbullens Dag (Kaneelbroodjesdag) gevierd. In de VS zijn ze populair sinds koloniale tijden.
Naast deze overheerlijke binnenstebuiten cinnamon rolls, kun je natuurlijk tal van andere zoete ontbijtrecepten serveren. Wil je naast deze binnenstebuiten cinnamon rolls de klassieke vorm cinnamon rolls maken? Ga dan voor deze snelle cinnamon rolls met banaan. Je kunt het je vast wel voorstellen, maar de banaan is in dit recept een ontzettend lekkere combinatie met kaneel!
Een ander klassiek zoet ontbijtrecept zijn natuurlijk pannenkoeken. Denk bijvoorbeeld aan deze eiwitrijke pannenkoeken met kwark. De toppings als banaan, kokossnippers en maple siroop maken dit gerecht helemaal af! Of wat dacht je van een apple crumble ontbijtje, crispy croissants of torrijas met Griekse yoghurt en amandel. Stuk voor stuk overheerlijke ontbijtjes om jezelf of iemand anders mee te verrassen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment