Deze gekarameliseerde croissants zijn in combinatie met het koude ijs en verse aardbeien verrukkelijk! Ideaal voor een uitgebreide ontbijt, lunch of dessert. Voor wie ga jij deze traktatie maken?
Weten hoe je deze cripsy croissants stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!
Tip: ideaal om de croissants de dag ervoor op te maken!
Een crispy croissant is een variant van de klassieke Franse croissant, maar dan met een extra crunch. Vele denken dat de croissant ook afkomstig is uit Frankrijk, maar oorspronkelijk komt de croissant uit Wenen. De extra crunch in de croissant wordt bereikt door het gebruik van iets dunner deeg, dat zorgt ook voor een dunne textuur bij het bakken. Ook wordt er vaak een extra laagje suiker of glazuur op de croissant aangebracht voor nog meer crunch. Zodra je van extra knapperigheid houdt in je lekkernij is een crispy croissant de perfecte keuze. Het wordt vaak geserveerd als ontbijt, lunch, snack of lekker bij een kop koffie.
We kennen allemaal de standaard croissants, denk aan een chocolade croissant of de ham-kaas croissant, maar ken je ook de crispy croissant? Bij deze croissant kun je variëren in een combinatie met zoet of hartig. Denk aan de combinatie met vers fruit en ijs voor een heerlijke lunch of lekker dessert. Het fruit, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen, zorgt voor een frisse en zoete smaak aan het gebakje. De slagroom of het ijs die er dan nog aan toegevoegd wordt, maakt het nog romiger en smeuïger. Of ga voor een hartige twist met kaas en ham of roerei met spek, dit zorgt voor een romige en hartige smaak van de kaas die past bij de rokerige smaak van de ham of het roerei. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden in combinaties bij de crispy croissant. Ga zelf op zoek naar jouw favoriete combinatie en probeer het zelf!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment