Snelle Cinnamon Rolls Met Banaan
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Snelle cinnamon rolls met banaan

Cinnamon rolls, wie is er nou niet gek op dit lekkere recept?! Wij ieder geval wel! Zoals je misschien al op TikTok hebt gezien, zijn deze kaneelbroodjes supermakkelijk te maken! Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus! Deze snelle cinnamon rolls met banaan moet je zeker een keer hebben geprobeerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept snelle cinnamon rolls met banaan

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Rol het croissantdeeg uit en knijp voorzichtig het deeg bij elkaar zodat de snijlijnen weggaan. Zorg ervoor dat de afmetingen van het uitgerolde deeg intact blijven.
3
Smelt de boter ca. 30 seconden op 700 Watt in de magnetron. Prak ondertussen een halve banaan fijn en pers het sap uit een halve citroen. Schep de banaan in het schaaltje met de gesmolten boter. Voeg hier vervolgens de kaneel, het citroensap, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker aan toe en meng het geheel goed door.
4
Stort het kaneelmengsel op het croissantdeeg en verdeel dit gelijkmatig over het oppervlak. Rol het croissantdeeg met de vulling vanuit de kortste zijde op tot een rol. Snijd de deegrol in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bak de kaneelrolletjes in 13 minuten goudbruin in het midden van de oven.
5
Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa en voeg hier de kristalsuiker en de poedersuiker aan toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit dit in mooie streepjes op de afgekoelde kaneelrolletjes. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een stevig plastic zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje) en knip hier een puntje uit. Eet smakelijk!

Vind jij het ook zo leuk om desserts klaar te maken? Bekijk dan hier veel meer lekkere desserts!

Welk deeg kun je voor cinnamon rolls gebruiken?

Wanneer je helemaal zelf het deeg voor cinnamon rolls wilt maken, kun je gistdeeg gebruiken. Dat zorgt voor een luchtige textuur. Een ander veelgebruikt deeg is briochedeeg, dat iets zoeter en rijker is. Beide deegsoorten moeten worden uitgerold, bestrooid met kaneelsuiker en opgerold voordat ze worden gebakken.

Hoe lang moeten de cinnamon rolls in de oven?

De kaneelrolletjes uit dit recept moeten 13 minuten in de oven.

Hoe kun je cinnamon rolls het beste bewaren?

Cinnamon rolls kunnen het beste bewaard worden in afgesloten verpakking op kamertemperatuur gedurende maximaal 2-3 dagen. Om langer te bewaren, kun je ze invriezen en later ontdooien. Verwarm opnieuw in de oven voor het serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via