Print opties

Sluiten

Biryani kip

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kippendijfilet in stukjes en leg in een schaal. Maak de gember schoon en hak fijn. Schep 2/3 van de garam masala, de gember en ½ van de Griekse yoghurt door de kip. Dek de schaal af en laat 30 min. marineren.
2
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet in een schaal en laat afkoelen.
3
Pel de uien en snijd in ringen. Verhit ½ van de zonnebloemolie in een pan en bak het komijn- en korianderpoeder 1 à 2 min. tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
4
Bak de kip 1 à 2 min. in een pan en voeg het water toe. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes pruttelen tot het water is verdampt.
5
Verwarm de melk in een steelpannetje en roer de saffraan erdoorheen.
6
Schep ½ van de basmatirijst in de pan met kip en schenk de saffraan-melk eroverheen. Roer goed door, zodat de rijst geel kleurt. Voeg de overige garam masala toe en breng op smaak met zout. Bak al omscheppend 2 à 3 min.
7
Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede koekenpan en bak hierin de andere helft van de rijst. Schep vervolgens voorzichtig door de kip biryani. Hak de munt en koriander grof en garneer de kip biryani met de kruiden. Serveer met de overige yoghurt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.