Print opties

Sluiten

Bladerdeeghapjes met peer

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Breng in een pannetje het water met de steranijs, kaneelstokjes en het vanille-extract aan de kook. Leg de peren erin en laat 15 min. zachtjes koken tot ze iets zachter zijn.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Haal de peren uit het vocht en laat uitlekken. Bewaar de siroop. Hak de walnoten fijn en meng met de ahornsiroop en kaneel tot een plakkerige vulling.
3
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul elke halve peer met het walnotenmengsel en leg met de snijkant naar beneden op het midden van een plakje bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg langs de peer in. Strijk met een kwastje wat van de ingekookte siroop over het bladerdeeg en de peer.
4
Bak 20–25 min. in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.