Blinis Met Burratacreme Pesto En Parmaham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Blini’s met burratacrème, pesto en parmaham

Blini’s zijn Oost-Europese pannenkoekjes die vaak in combinatie met een topping worden gegeten. Ze zijn ideaal om te serveren als aperitiefje, je kan deze blini’s namelijk makkelijk van tevoren bereiden! Vlak voor het serveren warm je ze even op en beleg je ze met de toppings.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept blini’s met burratacrème, pesto en parmaham

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk op laag vuurt tot deze lauw is. Meng het boekweitmeel met de gist.
2
Meng in een grote kom met een garde de melk langzaam door het meel tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en meng opnieuw goed door.
3
Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag. Zet het eiwit apart. Dek de kom af met vershoudfolie. Laat 20 min. rijzen op een warme plek.
4
Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de schaal ongeveer 10 min. in het midden van de oven.
5
Mix de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en het sap van een halve citroen met een mixer of in een keukenmachine. Schenk 75 ml olijfolie erbij en mix alles tot een gladde pesto.
6
Mix de burrata tot een gladde crème en doe in een spuitzak.
7
Klop het apart gehouden eiwit op tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag.
8
Verwarm in een kleine koekenpan een scheut olie. Schep met een lepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Zorg voor genoeg afstand tussen de blini’s en bak in ongeveer 2 min. per kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Snijd de randjes van de blini’s zodat er een mooi rondje overblijft.
9
Scheur de parmaham in kleine stukjes. Spuit een stevige toef burratacrème op iedere blini. Top af met een cherrytomaatje, stukjes parmaham, een beetje pesto en wat balsamicocrème.

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekkere borrel? Klik dan hier voor nog meer heerlijke recepten!

Wat zijn blini’s precies?

Blini’s zijn kleine, ronde pannenkoekjes van Russische oorsprong. Ze worden traditioneel gemaakt van boekweitmeel en gist, en worden geserveerd met zure room, zalm, kaviaar of andere toppings.

Wat is het verschil tussen blini’s en poffertjes?

Blini’s en poffertjes lijken op elkaar omdat ze beide kleine, ronde pannenkoekjes zijn. Het verschil zit echter in de ingrediënten en de manier van bereiden. Blini’s worden gemaakt van boekweitmeel en worden traditioneel in Rusland gegeten. Poffertjes daarentegen worden gemaakt van tarwebloem en zijn een typisch Nederlands gerecht. Poffertjes worden gebakken in een speciale poffertjespan met kleine ronde kuiltjes, terwijl blini’s gewoon in een koekenpan worden gebakken.

Meer pannenkoeken recepten

Naast deze klassieke Oost-Europese pannenkoekjes zijn er nog vele andere varianten die je kunt proberen. Op de pagina vind je alle pannenkoeken recepten. Zo kun je eindeloos blijven proberen!

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via