Dol op pasta? Ga eens voor een deconstructed lasagne! Oftewel een open lasagne waarbij we de gekookte lasagnebladen in repen scheuren. Dit recept is een speelse variant op de klassieke ovenschotel. Met pittige ‘nduja, romige burrata, frisse courgetterolletjes en een smakelijke tomatensaus is dit een gerecht waar je iedereen mee verrast!
Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!
Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!
Er gaat niets boven een klassieke lasagne bolognese. Een goedgevulde ovenschotel met mooie laagjes saus, lasagnebladen en vulling. Natuurlijk mag het laagje kaas on top niet ontbreken. Aan een klassiek lasagne recept kun je ook een (kleine) twist geven voor een verrassend resultaat. Met maar een paar aanpassingen tover je al een spectaculair bord lasagne op tafel. Ga eens voor een open lasagne, zoals deze deconstructed lasagne met ‘nduja en burrata. Ook lekker: open lasagne met pistache en prosciutto. Hierbij mag de ricotta niet ontbreken als romige touch. Of ga aan de slag met een open lasagne met pompoen wanneer de flespompoen weer in het seizoen is!
Dat lasagne alleen in een ovenschotel gemaakt kan worden, is natuurlijk niet waar. Je kan er ook een eenpansgerecht van maken. Denk aan deze lasagne uit de pan, waarbij we de lasagnebladen garen in de saus. En heb je al eens een lasagne maaltijdsoep geprobeerd? De klassieke ingrediënten van een lasagne worden omgetoverd tot een soep recept. Denk aan kruidig gehakt, gesmolten kaas en natuurlijk lasagnebladen.
Liever toch een klassieker maken, maar geen tijd om in de keuken te staan? Ga dan eens voor een lasagne uit de aifryer of uit de slowcooker. Zo is deze groente lasagne uit de airfryer ideaal! De airfryer is een tikkeltje sneller dan de oven, waardoor je eerder kan genieten van het eten. Of ga voor de lasagne uit de slowcooker. De bereidingstijd is wat langer, maar daarna neemt de slowcooker het werk van je over. Het gehaktmengsel wordt met alle ingrediënten samengevoegd in de slowcooker, waardoor de smaken extra met elkaar mengen. Heerlijk!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment