In samenwerking met:
Deconstructed Lasagne Met 'nduja En Burrata1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Deconstructed lasagne met ‘nduja en burrata

Dol op pasta? Ga eens voor een deconstructed lasagne! Oftewel een open lasagne waarbij we de gekookte lasagnebladen in repen scheuren. Dit recept is een speelse variant op de klassieke ovenschotel. Met pittige ‘nduja, romige burrata, frisse courgetterolletjes en een smakelijke tomatensaus is dit een gerecht waar je iedereen mee verrast!  

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Deconstructed lasagne met ‘nduja en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C (grillstand). Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en hak de knoflook fijn. Leg de tomaten en knoflook in een ingevette ovenschaal en bak 25 min. in de oven tot de tomaten goudbruin beginnen te kleuren.
2
Haal de tomaten en knoflook uit de oven en voeg samen met de maggi, het water en wat peper en zout toe aan de blender. Mix tot een gladde saus.
3
Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en trek uit elkaar in grove stukken. Mix de lasagnebladen met de tomatensaus en roer goed door.
4
Verwarm ondertussen de ‘nduja in een klein kookpannetje. Rasp de courgette in slierten. Rol de courgette op tot roosjes.
5
Verdeel de lasagnebladen met saus over de borden gevolgd door de courgetteroosjes. Verdeel de ‘nduja over de lasagne, gevolgd door de burrata. Pluk de blaadjes van het basilicum en garneer de lasagne met het basilicum. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Satay Soep

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes! 

Lasagne recepten met een twist 

Er gaat niets boven een klassieke lasagne bolognese. Een goedgevulde ovenschotel met mooie laagjes saus, lasagnebladen en vulling. Natuurlijk mag het laagje kaas on top niet ontbreken. Aan een klassiek lasagne recept kun je ook een (kleine) twist geven voor een verrassend resultaat. Met maar een paar aanpassingen tover je al een spectaculair bord lasagne op tafel. Ga eens voor een open lasagne, zoals deze deconstructed lasagne met ‘nduja en burrata. Ook lekker: open lasagne met pistache en prosciutto. Hierbij mag de ricotta niet ontbreken als romige touch. Of ga aan de slag met een open lasagne met pompoen wanneer de flespompoen weer in het seizoen is!

Dat lasagne alleen in een ovenschotel gemaakt kan worden, is natuurlijk niet waar. Je kan er ook een eenpansgerecht van maken. Denk aan deze lasagne uit de pan, waarbij we de lasagnebladen garen in de saus. En heb je al eens een lasagne maaltijdsoep geprobeerd? De klassieke ingrediënten van een lasagne worden omgetoverd tot een soep recept. Denk aan kruidig gehakt, gesmolten kaas en natuurlijk lasagnebladen. 

Liever toch een klassieker maken, maar geen tijd om in de keuken te staan? Ga dan eens voor een lasagne uit de aifryer of uit de slowcooker. Zo is deze groente lasagne uit de airfryer ideaal! De airfryer is een tikkeltje sneller dan de oven, waardoor je eerder kan genieten van het eten. Of ga voor de lasagne uit de slowcooker. De bereidingstijd is wat langer, maar daarna neemt de slowcooker het werk van je over. Het gehaktmengsel wordt met alle ingrediënten samengevoegd in de slowcooker, waardoor de smaken extra met elkaar mengen. Heerlijk!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.   

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via