Print opties

Sluiten

Blini’s met burratacrème, pesto en parmaham

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk op laag vuurt tot deze lauw is. Meng het boekweitmeel met de gist.
2
Meng in een grote kom met een garde de melk langzaam door het meel tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en meng opnieuw goed door.
3
Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag. Zet het eiwit apart. Dek de kom af met vershoudfolie. Laat 20 min. rijzen op een warme plek.
4
Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de schaal ongeveer 10 min. in het midden van de oven.
5
Mix de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en het sap van een halve citroen met een mixer of in een keukenmachine. Schenk 75 ml olijfolie erbij en mix alles tot een gladde pesto.
6
Mix de burrata tot een gladde crème en doe in een spuitzak.
7
Klop het apart gehouden eiwit op tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag.
8
Verwarm in een kleine koekenpan een scheut olie. Schep met een lepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Zorg voor genoeg afstand tussen de blini’s en bak in ongeveer 2 min. per kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Snijd de randjes van de blini’s zodat er een mooi rondje overblijft.
9
Scheur de parmaham in kleine stukjes. Spuit een stevige toef burratacrème op iedere blini. Top af met een cherrytomaatje, stukjes parmaham, een beetje pesto en wat balsamicocrème.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.