Zoete Aardappelchips Met Geroosterde Kikkererwten
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten

Chips en borrelnootjes, dat hoort bij een ontspannen avond op de bank of een gezellige spelletjesavond. Deze chips en ‘borrelnootjes’ kun je eenvoudig zelf maken met zoete aardappelchips en geroosterde kikkererwten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten zoete aardappelchips
Ingrediënten geroosterde kikkererwten

Recept zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 20min
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Was de zoete aardappels en droog ze goed af. Snijd de zoete aardappels met een mandoline of een scherp mes tot dunne plakjes.
2
Meng in een kom de zoete aardappelschijfjes met zonnebloemolie, zout en chilivlokken. Hussel tot alle schijfjes licht bedekt zijn met de olie en specerijen.
3
Leg de zoete aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 40 min. gaar en krokant. Keer regelmatig om voor het beste resultaat. Tip! Lekker met guacamole of een frisse yoghurtdip met verse kruiden.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Leg de kikkererwten op een droge, schone theedoek en dep droog.
5
Meng in een kom de kikkererwten met de olie, specerijen en peper en zout naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.
6
Rooster de kikkererwten in circa 20 à 25 min. goudbruin en krokant in de oven. Hussel regelmatig voor het beste resultaat.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?