Bloemkoolsalade
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolsalade

Kruidig en zoet-zuur zijn de kenmerken van deze salade, al doet de naam bloemkoolsalade anders vermoeden. Bloemkool is van zichzelf mild van smaak, maar door de toevoeging van komijn, paprika en granaatappelpitjes krijg je een heerlijk smaakpalet op je bord.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bloemkoolsalade

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in plakken van 2-3 cm en maak de roosjes los van elkaar. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze samen met de bloemkool, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.
2
Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 25 min. Meng het geheel na 15 min. door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Plaats de plaat terug voor 10 min.
3
Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de kwark. Voeg naar smaak citroensap toe.
4
Verdeel de iets afgekoelde bloemkool en kikkererwten over 2 grote borden en garneer met kwark, granaatappel pitjes en waterkers. Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?