Print opties

Sluiten

Bloemkoolsalade

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in plakken van 2-3 cm en maak de roosjes los van elkaar. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze samen met de bloemkool, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.
2
Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 25 min. Meng het geheel na 15 min. door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Plaats de plaat terug voor 10 min.
3
Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de kwark. Voeg naar smaak citroensap toe.
4
Verdeel de iets afgekoelde bloemkool en kikkererwten over 2 grote borden en garneer met kwark, granaatappel pitjes en waterkers. Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.