Bosvruchten puddinkjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Bosvruchten puddinkjes

Deze bosvruchten puddinkjes zijn makkelijk zelf te maken en lekker romig van smaak. Dit feestelijke toetje is ideaal om te serveren na een uitgebreid diner. Het grote voordeel? Je hoeft het niet af te bakken en kunt het gemakkelijk een dag van te voren maken, zo stijft de pudding goed op.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bosvruchten puddinkjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 20min
1
Ontdooi de bosvruchten en pureer met een staafmixer. Week ondertussen de gelatine blaadjes 10 min. in een kom met koud water.
2
Schenk 1/3 van de slagroom samen met de agavesiroop in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Knijp ondertussen de gelatine uit. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de slagroom tot het is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en meng vervolgens het gepureerde fruit door de slagroom.
3
Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en spatel door de fruitroom.
4
Spoel puddingvormpjes of schaaltjes om met koud water, droog deze niet af. Schep het puddingmengsel in de vormpjes en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
5
Stort de puddinkjes uit de vormpjes en garneer met vers fruit naar keuze. In dit recept zijn bramen, blauwe bessen en rode bessen gebruikt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via