Crème brûlée donuts
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crème brûlée donuts

Zacht en luchtig vanbinnen, knapperig vanbuiten. Deze crème brûlée donuts hebben het allemaal! De romige custard vulling en de knapperige suikerlaag zijn een match made in heaven met de zachte donuts.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten vulling
Ingrediënten donuts
Ingrediënten suikerlaag
Extra benodigdheden

Recept crème brûlée donuts

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
4u 0min
Kookmodus

Bereidingswijze vulling

1
Mix de eidooiers, kristalsuiker en maïzena met een garde in een steelpan. Zet de steelpan op middelhoog vuur en voeg de melk toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat de vulling in gaat dikken. Haal van het vuur en voeg de ongezouten roomboter en het vanille-extract toe en mix totdat dit volledig is opgenomen. Zet de vulling 1 uur in de koelkast om af te koelen.

Bereidingswijze deeg donuts

1
Meng ondertussen het broodmeel met de melk en eieren. Mix en kneed totdat alles is opgenomen. Voeg de boter toe en blijf kneden totdat het deeg mooi zacht en stretchy is. Doe het in een kom en dek af met een theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Bereidingswijze donuts

1
Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Gebruik een koekjesvorm om rondjes uit het deeg te steken. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat en dek opnieuw af met een theedoek om 1 uur te rijzen.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een pan en frituur de donuts 1-2 min. per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Haal de vulling uit de koelkast en doe in een spuitzak. Wanneer de donuts iets zijn afgekoeld, maak met de spuitzak een gaatje aan de zijkant. Vul de donuts met de custardvulling.

Bereidingswijze suikerlaag

1
Doe de kristalsuiker en water samen in een steelpan op middelhoog vuur en roer. Blijf roeren totdat de suiker karamelliseert en er een soort vloeibare karamel ontstaat. Dit duurt ongeveer 5-10 min. Dip de donuts in de karamelsuiker en laat uitharden.

Duik de keuken in en maak je eigen donuts!

Met een goed basisrecept maak je heel gemakkelijk je eigen donuts. Lekker luchtig, vol van smaak en ook nog eens leuk om zelf te maken! Of je nu voor naturel donuts gaat of je eigen draai eraan geeft met een speciale vulling of lekkere topping, met deze donut recepten wil je nooit meer anders. Het makkelijkste om te maken zijn natuurlijk naturel donuts. De klassieke met een laagje suiker on top. Het kost even wat tijd om het deeg te maken doordat het meerdere keren moet rijzen, maar eenmaal gemaakt en geproefd ben je dat allemaal allang vergeten! Vanuit deze basis kan je verschillende kanten op met donuts.

Staat er een feestje op de planning? Maak dan deze feestelijke donuts met zelfgemaakt glazuur en vrolijke cakedecoratie. Het oog wil ook wat en met dit recept komt dat zeker goed! Of wat dacht je van deze onweerstaanbare crème brûlée donuts? Met een vulling van zelfgemaakte custard, een knapperige suikerlaag aan de buitenkant en de luchtige donuts heb je een heerlijk recept. Het combineert namelijk het beste van twee werelden: donuts én crème brûlée. Zeker het proberen waard!

Wil je donuts eens proberen met fruit? Ga dan voor deze appeldonuts met speculoos. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze heerlijke traktatie al. Even 15 minuten werken, dan 15 minuten wachten en tijd om aan te vallen! Wil je iets gezondere donuts op tafel zetten? Maak dan deze appel donuts met pindakaas en rozijnen. We gebruiken als basis appels die we aftoppen met pindakaas en rozijnen. Zo geniet je op een verantwoorde manier van een lekkere vegan snack. Heerlijk! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via