Houd je boozy brunch thuis!
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Chia pudding met banaan en frambozen

Toetje, ontbijt… wanneer je er ook zin in hebt, deze chia pudding met banaan en frambozen is heerlijk! Het zuurtje van de frambozen gaat goed samen met de romige, zoete smaak van de bananen. En heb je even wat minder tijd om dit gerecht voor te bereiden? Dan kun je de chia pudding ook gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chia pudding met banaan en frambozen

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
4u 25min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Pureer de diepvriesframbozen met de munt. Voeg na het pureren 2 el chiazaad toe, dek af en zet opzij.
2
Pureer de twee bananen met de melk tot er geen stukjes meer in zitten. Voeg na het pureren 4 el chiazaad toe en dek af. Zet zowel het bananenmengsel als het frambozenmengsel 2-4 uur in de koelkast om op te stijven.
3
Meng 2 el frambozenpudding met 6 el bananenpudding. Bedek de bodem van twee glaasjes met de overgebleven frambozenpudding. Schep hierna 4 el van de frambozen-bananenmix in ieder glaasje. Verdeel vervolgens de overgebleven bananenpudding over de glaasjes en top af met verse frambozen, munt, banaan en blauwe bessen.

Hoe lang kun je chia pudding bewaren?

Je kunt chia pudding maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren, mits het in een luchtdichte container zit. Roer de pudding voor gebruik goed door, omdat de chia zaden naar de bodem kunnen zakken.

Wat is de beste verhouding tussen chia zaadjes en melk?

Een goede verhouding voor chia pudding is meestal 1/4 kopje chiazaadjes op 1 kopje melk (zuivel of plantaardig). Meng goed en laat het minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast staan om op te stijven.

Hoe maak je de chiazaad pudding dikker?

Als je de chiazaad pudding dikker wilt maken, kun je meer chiazaadjes toevoegen aan het recept of minder melk. Laat het mengsel ook langer staan, bijvoorbeeld een hele nacht, zodat de chiazaden meer vocht kunnen opnemen. Je kunt ook een lepel haverzemelen of lijnzaad toevoegen om het mengsel dikker te maken.

Ontbijt inspiratie

Geniet jij ook zo van het ontdekken van de lekkerste ontbijtjes? Een van de lekkerste klassieke ontbijtgerechten zijn toch wel de pannenkoeken. Met de verschillende toppings kun je eindeloos blijven variëren. Bekijk alle pannenkoek recepten op de pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?