Toetje, ontbijt… wanneer je er ook zin in hebt, deze chia pudding met banaan en frambozen is heerlijk! Het zuurtje van de frambozen gaat goed samen met de romige, zoete smaak van de bananen. En heb je even wat minder tijd om dit gerecht voor te bereiden? Dan kun je de chia pudding ook gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Je kunt chia pudding maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren, mits het in een luchtdichte container zit. Roer de pudding voor gebruik goed door, omdat de chia zaden naar de bodem kunnen zakken.
Een goede verhouding voor chia pudding is meestal 1/4 kopje chiazaadjes op 1 kopje melk (zuivel of plantaardig). Meng goed en laat het minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast staan om op te stijven.
Als je de chiazaad pudding dikker wilt maken, kun je meer chiazaadjes toevoegen aan het recept of minder melk. Laat het mengsel ook langer staan, bijvoorbeeld een hele nacht, zodat de chiazaden meer vocht kunnen opnemen. Je kunt ook een lepel haverzemelen of lijnzaad toevoegen om het mengsel dikker te maken.
Geniet jij ook zo van het ontdekken van de lekkerste ontbijtjes? Een van de lekkerste klassieke ontbijtgerechten zijn toch wel de pannenkoeken. Met de verschillende toppings kun je eindeloos blijven variëren. Bekijk alle pannenkoek recepten op de pagina!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment