In samenwerking met:
Broodje Hamburger Met Rauwkost
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje hamburger met rauwkost

Een makkelijke, snelle maaltijd! Dit broodje hamburger met rauwkost van DekaMarkt is een echte klassieker. Een verzadigende maaltijd waarmee je uren vooruit kan. Haal de boodschappen in huis en ga aan de slag met deze heerlijke hamburgers. Voor wie maak jij het klaar?

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept broodje hamburger met rauwkost

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
8 min
Totale tijd
28 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de aardappeldobbelsteentjes in 9 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de hamburgers in 8 min. gaar. Draai halverwege om.
3
Plaats de Italiaanse bollen op een ovenrooster en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snijd de Italiaanse bollen door de helft en beleg met de veldsla, de helft van de rauwkostsalade en de hamburgers.
5
Serveer het broodje hamburger met de overige rauwkostsalade en de aardappeldobbelsteentjes.

Zelf hamburgers maken

Hamburgers kunnen eigenlijk altijd! Vaak wordt het geassocieerd met ongezond eten, maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Een hamburger kan je namelijk beleggen met wat jij zelf lekker vindt. En wist je dat je ook gemakkelijk zelf je hamburgers kunt maken?

Als je zelf hamburgers wilt maken, begin dan met het kiezen van het type vlees dat je wilt gebruiken. Rundergehakt is het meest gebruikelijke vlees, maar je kunt ook kip, kalkoen of varkensvlees gebruiken. Vorm het gehakt tot ronde burgers en voeg eventueel kruiden en specerijen toe om smaak toe te voegen. Bak of grill de burgers totdat ze gaar zijn en serveer op een broodje. Je kunt kiezen voor een traditioneel wit broodje of een voller broodje zoals een ciabatta of brioche.

Als het gaat om toppings zijn de mogelijkheden eindeloos. Klassieke toppings zijn onder andere sla, tomaat, ui en augurk. Maar je kunt ook experimenteren met andere ingrediënten zoals avocado, spek, gegrilde groenten en verschillende soorten kaas. Sauzen zijn ook belangrijk bij het beleggen van een hamburger. Ketchup en mosterd zijn klassieke opties, maar er zijn veel andere sauzen die je kunt gebruiken, zoals BBQ-saus, mayo, sriracha en guacamole.

Een heerlijk bijgerecht voor bij hamburgers is deze Louisiana coleslaw. De salade is gemakkelijk te bereiden en wordt gemaakt op basis van witte kool met een frisse, zoetzure dressing. Ook lekker om te gebruiken als topping voor op je hamburger.

Een andere leuke manier om hamburgers te beleggen is om het thematisch te maken. Bijvoorbeeld een Mexicaanse hamburger met guacamole, jalapeños en salsa, of een Italiaanse burger met pesto, tomaat en mozzarella. Probeer vooral wat jou lekker lijkt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via