Louisiana Coleslaw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Louisiana coleslaw

Een frisse salade doet het altijd goed, net als deze Louisiana coleslaw! Deze salade is op basis van witte kool met een frisse, zoetzure dressing en wordt vaak geserveerd als bijgerecht tijdens een echte Amerikaanse barbecue of naast een lekker stoofgerecht. Ook fijn: de salade is snel en makkelijk te bereiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept louisiana coleslaw

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de witte en rode kool in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de kool in fijne reepjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en rasp grof. Schil de wortel en rasp grof. Meng alle groenten door elkaar.
2
Pers het sap uit de citroen. Meng het citroensap met yogonaise, honing, appelazijn, mosterd en mosterdpoeder.
3
Pluk de peterselie en dille en hak grof. Meng de dressing en kruiden vlak voor serveren door de coleslaw. Zo blijven de groenten lekker knapperig.

Waar komt de Louisiana coleslaw vandaan?

Dankzij de naam heb je waarschijnlijk het vermoeden dat dit gerecht is ontstaan in de zuidelijke staten van de Verenigde staten, maar niets is minder waar! Deze frisse salade komt van origine uit Nederland. In de 18e eeuw brachten Nederlanders namelijk het gerecht naar New York, waar het razend populair werd. Vandaar dat je deze salade op veel menukaarten van restaurants terug kunt vinden.

Wat is coleslaw?

Coleslaw of cole slaw betekent letterlijk koolsalade en is een groentesalade op basis van rauwe kool. Het recept van deze salade is vrij makkelijk: je gebruikt een koolsoort als witte of rode kool, wortel en appel. Zin om het nog iets zoeter te maken? Voeg dan ook rozijnen toe. De koolsalade dressing maak je op basis van mayonaise, yoghurt en wat smaakmakers. De salade is een heerlijke toevoeging als bijgerecht. Onze tip: maak de Louisiana coleslaw naast pulled pork uit de slowcooker. Doordat de pulled pork wordt bereid in de slowcooker, heb je een perfect langzaam gegaard stuk vlees wat goed uit elkaar valt. Serveer de pulled pork op een hamburgerbroodje en daarnaast deze Louisiana coleslaw en maak er zelfgemaakte barbecuesaus bij voor de finishing touch. Om je vingers bij af te likken!

Meer recepten met kool

Kool is een groente die je gemakkelijk verwerkt in verschillende gerechten. Wat dacht je van een salade, zoals deze Louisiana coleslaw, of een ovenschotel, zoals deze ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree? Bekijk op onze website alle recepten met kool en ga aan de slag met deze soorten groenten!

Wat is louisiana coleslaw?

Louisiana coleslaw is een variant van de klassieke koolsalade die populair is in de Amerikaanse staat Louisiana. Het wordt gemaakt met fijngesneden kool, wortel, uien en een dressing op basis van mayonaise, azijn, mosterd en kruiden. Het heeft een pittige en hartige smaak met een vleugje Cajun-kruiden.

Wat is lekker bij deze coleslaw?

Louisiana coleslaw is heerlijk als bijgerecht bij verschillende gerechten. Het past goed bij gegrilde vleesgerechten zoals barbecue ribs, pulled pork sandwiches of gegrilde kip. Daarnaast is het ook lekker bij visgerechten zoals gebakken garnalen of visburgers. Het frisse en knapperige karakter van de coleslaw vormt een mooie tegenhanger voor de smaakvolle en hartige gerechten.

Welke kool heb je nodig voor louisiana coleslaw?

Voor Louisiana coleslaw wordt meestal witte kool gebruikt. Het heeft een knapperige textuur en milde smaak. Daarnaast kunnen er ook andere koolsoorten zoals rode kool of savooiekool aan worden toegevoegd voor extra kleur en smaakvariatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via