Een frisse salade doet het altijd goed, net als deze Louisiana coleslaw! Deze salade is op basis van witte kool met een frisse, zoetzure dressing en wordt vaak geserveerd als bijgerecht tijdens een echte Amerikaanse barbecue of naast een lekker stoofgerecht. Ook fijn: de salade is snel en makkelijk te bereiden.
Dankzij de naam heb je waarschijnlijk het vermoeden dat dit gerecht is ontstaan in de zuidelijke staten van de Verenigde staten, maar niets is minder waar! Deze frisse salade komt van origine uit Nederland. In de 18e eeuw brachten Nederlanders namelijk het gerecht naar New York, waar het razend populair werd. Vandaar dat je deze salade op veel menukaarten van restaurants terug kunt vinden.
Coleslaw of cole slaw betekent letterlijk koolsalade en is een groentesalade op basis van rauwe kool. Het recept van deze salade is vrij makkelijk: je gebruikt een koolsoort als witte of rode kool, wortel en appel. Zin om het nog iets zoeter te maken? Voeg dan ook rozijnen toe. De koolsalade dressing maak je op basis van mayonaise, yoghurt en wat smaakmakers. De salade is een heerlijke toevoeging als bijgerecht. Onze tip: maak de Louisiana coleslaw naast pulled pork uit de slowcooker. Doordat de pulled pork wordt bereid in de slowcooker, heb je een perfect langzaam gegaard stuk vlees wat goed uit elkaar valt. Serveer de pulled pork op een hamburgerbroodje en daarnaast deze Louisiana coleslaw en maak er zelfgemaakte barbecuesaus bij voor de finishing touch. Om je vingers bij af te likken!
Kool is een groente die je gemakkelijk verwerkt in verschillende gerechten. Wat dacht je van een salade, zoals deze Louisiana coleslaw, of een ovenschotel, zoals deze ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree? Bekijk op onze website alle recepten met kool en ga aan de slag met deze soorten groenten!
Louisiana coleslaw is een variant van de klassieke koolsalade die populair is in de Amerikaanse staat Louisiana. Het wordt gemaakt met fijngesneden kool, wortel, uien en een dressing op basis van mayonaise, azijn, mosterd en kruiden. Het heeft een pittige en hartige smaak met een vleugje Cajun-kruiden.
Louisiana coleslaw is heerlijk als bijgerecht bij verschillende gerechten. Het past goed bij gegrilde vleesgerechten zoals barbecue ribs, pulled pork sandwiches of gegrilde kip. Daarnaast is het ook lekker bij visgerechten zoals gebakken garnalen of visburgers. Het frisse en knapperige karakter van de coleslaw vormt een mooie tegenhanger voor de smaakvolle en hartige gerechten.
Voor Louisiana coleslaw wordt meestal witte kool gebruikt. Het heeft een knapperige textuur en milde smaak. Daarnaast kunnen er ook andere koolsoorten zoals rode kool of savooiekool aan worden toegevoegd voor extra kleur en smaakvariatie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment