Calamares Van De Bbq 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Calamares van de BBQ

Wij zijn dol op calamares! Hoewel je het niet vaak op de menukaarten van Nederlandse restaurants ziet, zie je het wel terug in Spaanse restaurants. Vaak wordt de inktvis gepaneerd en vervolgens knapperig gefrituurd, maar deze variant van de barbecue is nét zo lekker. De inktvis brengen we op smaak met olijfolie, knoflook en citroen en grillen we vervolgens op de barbecue. Vers en zo lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept calamares van de bbq

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de knoflook, peterselie, citroenrasp, ½ van het citroensap, olijfolie en wat peper en zout in een kommetje. Dep de inktvissen droog met keukenpapier en voeg toe. Mix goed.
2
Verhit de barbecue (of een grillpan) en gril de inktvissen 3 tot 4 min. per kant. Haal van de barbecue en snijd in ringen.
3
Serveer de inktvisringen in een schaaltje en garneer met het overige citroensap en wat peper en zout. Serveer met de aioli.

Aan de slag met inktvis!

Ben jij ook zo’n fan van gegrilde inktvis of heerlijke calamares? Dat begrijpen we! En hoewel we er ook dol op zijn tijdens onze bezoekjes aan Zuid-Europese landen, vinden we het ook heerlijk om te genieten van inktvis in ons kikkerlandje. Met deze recepten haal je het vakantiegevoel gewoon in huis en geniet je van smaakvolle inktvis recepten.

  1. Rode koolsalade met knapperige inktvisringen: hoewel je niet snel denkt aan de combinatie van rode kool en inktvis is dit absoluut het proberen waard! Beide ingrediënten verwerken we in een frisse salade met zelfgemaakte tartaarsaus. Heb je wat tijd over? Paneer de inktvisringen dan zelf!
  2. Calamares van de BBQ: een klassieker, maar dan nét wat anders. Deze calamares van de BBQ grillen we namelijk gaar met olijfolie, knoflook en citroen. Even wat anders dan de gefrituurde calamares die je waarschijnlijk kent.
  3. Zeevruchtenrisotto: waan je in het zonnige Italië en maak deze zeevruchtenrisotto thuis. De bereiding van risotto is helemaal niet zo moeilijk en je maakt in een handomdraai al een smaakvol gerecht. We kiezen in dit recept voor garnalen, mosselen en natuurlijk inktvisringen.
  4. Pittig vispannetje met ‘nduja: liefhebber van wat pit én van vis? Dan is dit pittige vispannetje het antwoord op jouw verlangen! Het vispannetje vullen we met frisse tomaat, pittige ‘nduja, en vissoorten als inktvis, zalm en Zeeuwse mosselen. Een pannetje vol van smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via