Rode Koolsalade Met Knapperige Inktvisringen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rode koolsalade met knapperige inktvisringen

Rode kool en inktvis klinkt misschien als een aparte combinatie, maar is absoluut het proberen waard! Wij combineren beide ingrediënten in een heerlijke salade met zelfgemaakte tartaarsaus. En heb je tijd over, dan paneer je de inktvisringen gewoon zelf!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode koolsalade met knapperige inktvisringen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 185˚C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en laat deze 20 minuten roosteren in de oven. Bereid de diepgevroren inktvisringen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de rode kool in dunne plakjes. Maak de kool een beetje los met je vingers en zet opzij. Snijd de bieslook, augurkjes en appel fijn en meng met de kappertjes, mayonaise en mosterd tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Haal de paprika uit de oven en verwijder de zaadlijst en het steeltje. Snijd de paprika in blokjes en meng samen met de olijven door de rode kool.
4
Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de rode koolsalade. Serveer de salade met de zelfgemaakte tartaarsaus, de knapperige inktvisringen en een partje limoen.

Tip: het is nog lekkerder om je eigen gepaneerde inktvisringen te maken. Verwarm hiervoor een frituurpan op 175˚C. Dep 400 gram inktvisringen goed droog. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout. Dip de inktvisringen 1x in het ei en wentel vervolgens om in bloem. Haal elke ring een tweede keer door het ei en daarna door de bloem. Frituur de inktvisringen goudbruin in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Een recept dat je zeker moet checken is de salade met gegrilde coquilles, nectarine en sinaasappel. De gegrilde coquilles komen goed tot hun recht in combinatie met een heerlijke frisse salade.

Waar zijn inktvisringen van gemaakt?

Inktvisringen zijn gemaakt van inktvis. De inktvis wordt schoongemaakt en in dunne ringen gesneden, meestal gepaneerd met een laagje bloem of beslag en gefrituurd. Ze worden vaak geserveerd als een populaire zeevruchten-snack of als onderdeel van een maaltijd.

Welke saus is lekker bij inktvisringen?

Er zijn verschillende sauzen die goed passen bij inktvisringen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Populaire keuzes zijn tartaarsaus, knoflooksaus, remouladesaus, aioli of citroen-knoflooksaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mediterraans
Soort
Salade
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via