Rode kool en inktvis klinkt misschien als een aparte combinatie, maar is absoluut het proberen waard! Wij combineren beide ingrediënten in een heerlijke salade met zelfgemaakte tartaarsaus. En heb je tijd over, dan paneer je de inktvisringen gewoon zelf!
Tip: het is nog lekkerder om je eigen gepaneerde inktvisringen te maken. Verwarm hiervoor een frituurpan op 175˚C. Dep 400 gram inktvisringen goed droog. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout. Dip de inktvisringen 1x in het ei en wentel vervolgens om in bloem. Haal elke ring een tweede keer door het ei en daarna door de bloem. Frituur de inktvisringen goudbruin in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.
Een recept dat je zeker moet checken is de salade met gegrilde coquilles, nectarine en sinaasappel. De gegrilde coquilles komen goed tot hun recht in combinatie met een heerlijke frisse salade.
Inktvisringen zijn gemaakt van inktvis. De inktvis wordt schoongemaakt en in dunne ringen gesneden, meestal gepaneerd met een laagje bloem of beslag en gefrituurd. Ze worden vaak geserveerd als een populaire zeevruchten-snack of als onderdeel van een maaltijd.
Er zijn verschillende sauzen die goed passen bij inktvisringen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Populaire keuzes zijn tartaarsaus, knoflooksaus, remouladesaus, aioli of citroen-knoflooksaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment