Pittig Vispannetje Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat vis

Pittig vispannetje met ‘nduja

Deins je niet terug van een beetje pit? Maak dan eens dit pittige vispannetje met tomaat en ‘nduja: die smeerbare worst uit Calabrië. De aardappelpuree erbij is dan weer lekker zacht van smaak, wat een aangenaam contrast oplevert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pittig vispannetje met ‘nduja

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in 12 min. gaar. Giet af en voeg de boter, slagroom, nootmuskaat en een flinke snuf peper en zout toe. Pureer de aardappelen met een stamper en houd warm op laag vuur.
2
Snijd de inktvis in ringen en de zalm in blokjes. Spoel de mosselen schoon onder koud stromend water en gooi de open mosselen weg.
3
Schil en snipper de sjalot en pel en pers de knoflook uit. Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook aan. Voeg de ‘nduja toe en roer met een houten lepel.
4
Voeg de inktvisringen toe en bak in 5 min. gaar. Voeg de blokjes zalm toe en bak 5 min. mee. Voeg het blik tomaten toe en roer door. Voeg de mosselen toe en leg de deksel op de pan. Laat koken tot de mosselen open en gaar zijn. Dit duurt een paar minuten.
5
Snipper de bieslook en garneer over het vispannetje. Serveer met de aardappelpuree.

Koken met ‘nduja

Heb jij al eens gehoord van ‘nduja? Dit is een pittige smeerbare worst uit Calabrië in Zuid-Italië. Het is hier een echte delicatesse en je vindt het dan ook veel terug in gerechten. De pittigheid van de worst komt door de zongedroogde pepers die erin zitten. Verder bestaat de worst uit gemalen varkensvlees, vet en zout, zonder kunstmatige toevoegingen. Een geheel natuurlijk product dus wat heerlijk is om bijvoorbeeld op stokbrood te smeren of te eten bij diverse kazen. Het is ook heerlijk om toe te voegen aan dit pittig vispannetje, waarbij de aardappelpuree het gehele gerecht wat meer ‘afblust’ om de pittigheid te verminderen. Of je nu gaat voor een romig risotto recept of een lekker en knapperig pizza recept, ‘nduja past bij heel veel soorten recepten, zeker bij Italiaanse recepten!

Verder is ‘nduja ook heerlijk om te verwerken in een pasta recept, zoals deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. Deze pasta is ontzettend romig door de ricotta en smaakvol door de Italiaanse worst. De combinatie van pittig en zacht zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. Ook met orzo is ‘nduja een echte toevoeging. Dit recept staat al in 15 minuten op tafel en is extra lekker door de toevoeging van grote garnalen, sjalot en frisse babyspinazie. De garnalen bak je in de ‘nduja, wat zorgt voor een heerlijke smaak! Je kan ‘nduja namelijk heel makkelijk gebruiken in je pastasaus of pizzasaus om er zo een lekkere spicy touch aan te geven, maar je kan het dus ook als smaakmaker gebruiken zoals bij de garnalen. Hoe dan ook is ‘nduja ene heerlijke smeerbare worst die je zeker vaker wilt toevoegen aan je favoriete gerechten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via