Deins je niet terug van een beetje pit? Maak dan eens dit pittige vispannetje met tomaat en ‘nduja: die smeerbare worst uit Calabrië. De aardappelpuree erbij is dan weer lekker zacht van smaak, wat een aangenaam contrast oplevert.
Heb jij al eens gehoord van ‘nduja? Dit is een pittige smeerbare worst uit Calabrië in Zuid-Italië. Het is hier een echte delicatesse en je vindt het dan ook veel terug in gerechten. De pittigheid van de worst komt door de zongedroogde pepers die erin zitten. Verder bestaat de worst uit gemalen varkensvlees, vet en zout, zonder kunstmatige toevoegingen. Een geheel natuurlijk product dus wat heerlijk is om bijvoorbeeld op stokbrood te smeren of te eten bij diverse kazen. Het is ook heerlijk om toe te voegen aan dit pittig vispannetje, waarbij de aardappelpuree het gehele gerecht wat meer ‘afblust’ om de pittigheid te verminderen. Of je nu gaat voor een romig risotto recept of een lekker en knapperig pizza recept, ‘nduja past bij heel veel soorten recepten, zeker bij Italiaanse recepten!
Verder is ‘nduja ook heerlijk om te verwerken in een pasta recept, zoals deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. Deze pasta is ontzettend romig door de ricotta en smaakvol door de Italiaanse worst. De combinatie van pittig en zacht zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. Ook met orzo is ‘nduja een echte toevoeging. Dit recept staat al in 15 minuten op tafel en is extra lekker door de toevoeging van grote garnalen, sjalot en frisse babyspinazie. De garnalen bak je in de ‘nduja, wat zorgt voor een heerlijke smaak! Je kan ‘nduja namelijk heel makkelijk gebruiken in je pastasaus of pizzasaus om er zo een lekkere spicy touch aan te geven, maar je kan het dus ook als smaakmaker gebruiken zoals bij de garnalen. Hoe dan ook is ‘nduja ene heerlijke smeerbare worst die je zeker vaker wilt toevoegen aan je favoriete gerechten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment