Het beste van twee werelden in één gerecht: carpaccio en truffel. Loopt het water al in je mond? Bij ons wel, alleen al als we deze woorden horen! Een snelle pasta die binnen 25 minuten op tafel staat en boordevol heerlijke smaken. Als je het ons vraagt, heb je meer dan dat niet nodig. Haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag met dit recept van DekaMarkt!
Tip: blijft er carpaccio over? Bewaar deze in de koelkast en eet dit op brood of verwerk het in een salade.
Carpaccio is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt en bestaat uit dungesneden plakjes rauw rundvlees. Het gerecht werd voor het eerst geserveerd in de jaren 50 van de vorige eeuw in een Venetiaans restaurant genaamd Harry’s Bar. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht en wordt meestal op smaak gebracht met olijfolie, Parmezaanse kaas, rucola en citroensap. Het is een licht en smaakvol gerecht dat bij veel mensen in de smaak valt.
Hoewel het traditionele carpaccio-gerecht met runderfilet wordt gemaakt, zijn er ook variaties op het recept met bijvoorbeeld zalm, tonijn, ossenhaas of groenten zoals courgette of bieten. Een ander heerlijk recept van DekaMarkt is deze carpaccio gemarineerde zalm met parelcouscous. Een lekker fris gerecht! Ga je liever voor vegetarisch? Maak dan de carpaccio van bieten en radijs. Een kleurrijke carpaccio die ontzettend lekker is met de salade van rucola en bieslookolie.
Carpaccio staat bekend om zijn eenvoud en elegantie. Het gerecht is populair over de hele wereld en wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als lichte lunch. Je kunt carpaccio ook heel goed combineren met een uitgebreidere salade dan alleen rucola, of beleg er een broodje mee om te variëren. Een lekker voorbeeld van brood met carpaccio is deze toast carpaccio met avocado. Een verrukkelijke lunch!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment