Carpaccio, maar dan vegetarisch! Met flinterdunne schijfjes biet en radijs tover je deze kleurrijke carpaccio zo op je bord. De salade van rucola en verse kruiden met bieslookolie zorgt voor een heerlijke, verfrissende smaak.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept carpaccio van bieten en radijs
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bieten en maak de meiraap schoon. Snijd met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakken. Snijd vervolgens de radijsjes in flinterdunne plakjes.
2
Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren en hak de macadamianoten fijn.
3
Pluk de blaadjes van de takjes munt, dille en peterselie. Meng met de rucola voor de kruidensalade. Meng de olijfolie met de bieslook. Verdeel de helft van de bieslookolie over de salade en hussel goed door elkaar.
4
Verdeel de bietenhummus over 2 borden en smeer uit. Leg hier dakpansgewijs de plakjes biet en meiraap op. Verdeel vervolgens de plakjes radijs over de bietencarpaccio en garneer met de Amsterdamse uitjes en macadamianoten.
5
Leg de kruidensalade in het midden op de carpaccio. Verdeel de rest van de bieslookolijfolie over de carpaccio en serveer met de in reepjes gesneden focaccia.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment