In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Carpaccio gemarineerde zalm met couscous

Ben jij een carpaccioliefhebber? Probeer dan zéker deze carpaccio van gemarineerde zalm met couscous. In combinatie met de couscous is het een volledige avondmaaltijd. Ontzettend lekker met het frisse van de komkommer!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept carpaccio gemarineerde zalm met couscous

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Hak de dille fijn. Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf of mandoline. Verkruimel de feta grof.
2
Snijd de gemarineerde zalm in plakken van 5 mm dik.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de couscous met het paprikapoeder volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de couscous af.
4
Meng de granaatappelpitten, feta en dille door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de gemarineerde zalm op een groot bord. Verdeel hier de couscous salade en komkommerlinten over.

Verschillende soorten carpaccio

Carpaccio is een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk bestaat uit dunne plakjes rauw rundvlees, besprenkelt met citroensap, olijfolie en Parmezaanse kaas. Tegenwoordig zijn er echter veel variaties op dit klassieke gerecht, met verschillende soorten vlees, vis en groenten. Dit recept van DekaMarkt is er een mooi voorbeeld van. Wij geven je graag meer carpaccio inspiratie:

  • Rundercarpaccio: dit is de originele versie van het gerecht en wordt meestal geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Tonijncarpaccio: dunne plakjes rauwe tonijn worden vaak geserveerd met een dressing van sojasaus, limoensap en sesamolie.
  • Zalmcarpaccio: dun gesneden rauwe zalm wordt vaak gecombineerd met avocado en mierikswortelcrème.
  • Bietencarpaccio: dunne plakjes rauwe bieten worden vaak geserveerd met geitenkaas en walnoten. In ons recept combineren we verschillende soorten biet met radijs in een carpaccio. Combineer het met bieten hummus en maak de carpaccio af met macadamia noten, Amsterdamse uitjes en munt.
  • Groentencarpaccio: dunne plakjes van verschillende groenten zoals courgette, wortel en radijs worden vaak geserveerd met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
  • Kalfscarpaccio: dunne plakjes rauw kalfsvlees worden vaak geserveerd met een saus van tonijn en kappertjes, ook wel vitello tonnato genoemd.

Carpaccio is een licht en smaakvol gerecht dat perfect is als voorgerecht of als lichte maaltijd. Door te spelen met verschillende soorten vlees, vis en groenten kun je eindeloos variëren en nieuwe smaken ontdekken. Het is ook een geweldige manier om rauwe vis of vlees te proberen, wat veel mensen niet gewend zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via