Ceviche duikt steeds vaker op in Nederlandse restaurants. Voor deze Peruaanse klassieker wordt dorade gegaard in de zuren van citrus. Zo krijgt de vis een lekkere bite en ontstaat een verrukkelijk fris gerecht. De ceviche maken we compleet met zoete aardappel, geroosterde maïs, komkommer en rode ui.
Heb jij al eens gehoord van ceviche? Het is een rauwe visschotel die je op diverse manieren kan bereiden. Zo kan je verschillende soorten vis gebruiken, waarbij de rauwe vis wordt gegaard in citrus. Of je nu gaat voor kabeljauw, zalm of tonijn, door de vis te garen in citrus krijgt het nét dat extra smaakje wat zorgt voor een verrassend resultaat. Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, waar je eigenlijk verse vis in een zure marinade gaart. De marinade staat ook bekend onder de naam tijgermelk. Door de vis in de marinade te leggen, gaart het langzaam en worden alle smaken opgenomen. Naast zalm, tonijn of kabeljauw kan je bijvoorbeeld ook dorade, zeebaars of coquille gebruiken.
Wil je een keer een twist geven aan ceviche? Maak dan eens ceviche in limoncello tijgermelk! De tijgermelk brengen we op smaak met limoncello, maar ook met limoen en passievrucht. We gebruiken verse zeebaars, maar je kan er ook voor kiezen om zalm te gebruiken. Garneer de ceviche met rode peper, wat olijfolie en gebakken uitjes en je verrassende voorgerecht is klaar om te serveren. Je kan ceviche los serveren, maar je kan het ook onderdeel maken van een gerecht. Zo gaan we bijvoorbeeld in dit recept voor blini’s met ceviche, avocadocrème en mango. De frisse ceviche gemaakt van kabeljauw geeft een verrassende twist aan de blini’s. Lekker met een zelfgemaakte avocadocrème en frisse mango blokjes. Let er op bij het maken van ceviche dat je echt verse vis gebruikt, je gaat de vis namelijk rauw eten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment