Ceviche Met Dorade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ceviche met dorade, zoete aardappel en mais

Ceviche duikt steeds vaker op in Nederlandse restaurants. Voor deze Peruaanse klassieker wordt dorade gegaard in de zuren van citrus. Zo krijgt de vis een lekkere bite en ontstaat een verrukkelijk fris gerecht. De ceviche maken we compleet met zoete aardappel, geroosterde maïs, komkommer en rode ui.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ceviche met dorade, zoete aardappel en mais

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 centimeter. Breng water aan de kook, voeg 1 tl zout toe aan het kookwater en kook de zoete aardappelstukken in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en zet apart.
2
Roer het limoensap met de suiker en de resterende ½ theelepel zout in een kommetje.
3
Snijd de dorade in mooie blokjes en doe in een kom.
4
Snijd de koriander (zowel takjes als blaadjes) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de kom met dorade. Snijd de rode peper zo fijn mogelijk en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg een snufje zout toe en roer goed.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne sliertjes en snijd de komkommer in halve maantjes.
6
Schenk het limoensap in de kom met dorade en laat 2 min. intrekken.
7
Verdeel de ceviche over diepe borden en maak af met de rode ui, komkommer, zoete aardappel en geroosterde mais.

Wat is ceviche?

Heb jij al eens gehoord van ceviche? Het is een rauwe visschotel die je op diverse manieren kan bereiden. Zo kan je verschillende soorten vis gebruiken, waarbij de rauwe vis wordt gegaard in citrus. Of je nu gaat voor kabeljauw, zalm of tonijn, door de vis te garen in citrus krijgt het nét dat extra smaakje wat zorgt voor een verrassend resultaat. Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, waar je eigenlijk verse vis in een zure marinade gaart. De marinade staat ook bekend onder de naam tijgermelk. Door de vis in de marinade te leggen, gaart het langzaam en worden alle smaken opgenomen. Naast zalm, tonijn of kabeljauw kan je bijvoorbeeld ook dorade, zeebaars of coquille gebruiken.

Wil je een keer een twist geven aan ceviche? Maak dan eens ceviche in limoncello tijgermelk! De tijgermelk brengen we op smaak met limoncello, maar ook met limoen en passievrucht. We gebruiken verse zeebaars, maar je kan er ook voor kiezen om zalm te gebruiken. Garneer de ceviche met rode peper, wat olijfolie en gebakken uitjes en je verrassende voorgerecht is klaar om te serveren. Je kan ceviche los serveren, maar je kan het ook onderdeel maken van een gerecht. Zo gaan we bijvoorbeeld in dit recept voor blini’s met ceviche, avocadocrème en mango. De frisse ceviche gemaakt van kabeljauw geeft een verrassende twist aan de blini’s. Lekker met een zelfgemaakte avocadocrème en frisse mango blokjes. Let er op bij het maken van ceviche dat je echt verse vis gebruikt, je gaat de vis namelijk rauw eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Vis
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via