Blinis Met Ceviche Avocadocreme En Mango
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Blini’s met ceviche, avocadocrème en mango

Een blini is een klassiek borrelhapje: een soort hartig poffertje dat wordt geserveerd met een topping. Deze twist met frisse ceviche steelt de show tijdens jouw borrel. Ceviche is van origine een Peruaans gerecht waarbij rauwe vis gegaard wordt in een zure marinade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept blini’s met ceviche, avocadocrème en mango

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Rasp de schil van een halve limoen en zet apart. Pers de limoenen uit zodat je ongeveer 150 ml sap overhoudt. Snijd de ui in dunne ringen en voeg deze toe aan het limoensap.
2
Snijd de kabeljauw in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd het plakje nog eens in 2 of 3 stukken afhankelijk van de grootte, zodat je plakjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm krijgt. Meng de stukjes kabeljauw met het limoensap en de ui in een kom. Laat dit ongeveer 10 min. in de koelkast ‘garen’. De vis wordt gaar door het zuur van het limoensap.
3
Snijd ondertussen de avocado in blokjes en meng deze samen met de crème fraîche, limoenrasp en een snufje zout in een keukenmachine tot een gladde crème. Voeg eventueel wat overgebleven limoensap toe tegen bruinkleuring.
4
Snijd de mango in blokjes van ongeveer 0,5 cm en zet apart.
5
Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Top af met een toefje avocadocrème, een stukje vis, een halve uienring en mangoblokjes. Garneer met verse dille.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via