Ceviche vindt zijn oorsprong in Peru. In dit populaire Zuid-Amerikaanse gerecht wordt rauwe vis gegaard in een zure marinade, ook wel tijgermelk genoemd. Wij geven de tijgermelk een leuke twist door er naast limoen, passievrucht en limoncello aan toe te voegen. Een mooi voorgerechtje om aan je gasten te serveren.
Zelf maken? Bestel eenvoudig Koreman’s Limoncello via de webshop. Bekijk Koreman’s website voor meer informatie en andere lekkere Cello’s.
Heb jij altijd meer willen weten over limoncello én je eigen limoncello willen maken? Volg de limoncello workshop bij Koreman’s! Tijdens de 2,5 uur durende workshop kom je meer te weten over het overnemersverhaal van het familiebedrijf, het productieproces van hun limoncello’s en maak je uiteraard je eigen limoncello.
Boek nu jouw workshop en profiteer van 10% korting met de kortingscode EATERTAINMENT.
Tip: Bekijk ook de andere recepten met Limoncello. Bijvoorbeeld de Limoncello cocktail of pappardelle in limoncello roomsaus
In Peru garen ze ceviche, rauwe vis, in een zure marinade, wat ook wel tijgermelk wordt genoemd. De basis ingrediënten van tijgermelk bestaan uit een mengsel van limoen- of citroensap, chilipeper, peper en zout en vaak ui, maar iedere chef geeft hier zijn eigen twist aan. Maar waarom heet tijgermelk eigenlijk tijgermelk? De zure marinade is wit van kleur, vandaar de naam ‘melk’. Verder staat tijger voor power, iets wat tijgermelk je geeft. Het is namelijk goed voor je weerstand.
Een ceviche is een culinair voorgerecht om aan je gasten te serveren. Maar wat eet je bij ceviche? Ceviche wordt bereid in tijgermelk, waardoor de vis al vol van smaak is. Zo kun je de ceviche met rode peper, olijfolie en gebakken uitjes garneren, zodat de smaken van de ceviche goed naar voren komen. Ook kun je ceviche goed combineren met blini’s, avocadocrème en mango, waardoor de blini van een klassiek borrelhapje naar een verrassend borrelhapje gaat.
Wanneer je een lekker wijntje bij de ceviche wilt serveren, is het fijn om te weten welke wijn je bij ceviche het beste kunt schenken. De aandachttrekker in dit gerecht is de citroen. Om een wijn te kunnen combineren met citroen heeft de wijn frisse zuren nodig. De zuren in de wijn houden namelijk de citroen in het gerecht in toom. Wil je toch liever een rode wijn? Ga dan voor een rode wijn met weinig tannine. Denk aan een lichte rode wijn, fruitige wijn die voornamelijk op staal heeft gelegen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment