Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 centimeter. Breng water aan de kook, voeg 1 tl zout toe aan het kookwater en kook de zoete aardappelstukken in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en zet apart.
2
Roer het limoensap met de suiker en de resterende ½ theelepel zout in een kommetje.
3
Snijd de dorade in mooie blokjes en doe in een kom.
4
Snijd de koriander (zowel takjes als blaadjes) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de kom met dorade. Snijd de rode peper zo fijn mogelijk en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg een snufje zout toe en roer goed.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne sliertjes en snijd de komkommer in halve maantjes.
6
Schenk het limoensap in de kom met dorade en laat 2 min. intrekken.
7
Verdeel de ceviche over diepe borden en maak af met de rode ui, komkommer, zoete aardappel en geroosterde mais.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.