Familie Paastafel Cheesecake Taco's Met Blauwe Bessen 0009 4 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cheesecake taco’s met blauwe bessen

Wij hebben een heerlijk dessert met een twist voor je klaarstaan! Taco’s van wraps, maar dan zoet met een heerlijke vulling van cheesecake met blauwe bessen. Een verrukkelijk gerecht om samen te maken met de kids. Lekker voor bij een paasbrunch met het gezin, maar ook als dessert zijn deze cheesecake taco’s onweerstaanbaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cheesecake taco’s met blauwe bessen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de roomboter in een kleine steelpan op laag vuur. Maal de speculaas tot fijne kruimels in een foodprocessor of hakmolen. Wanneer je deze niet hebt, doe dan de speculaas in een plastic zakje en rol erover met een deegroller.
2
Leg de muffinvorm met open kant naar beneden op een bakplaat. Steek rondjes uit de tortillawraps met behulp van de uitsteekring. Haal de tortilla rondjes door de gesmolten boter en bedek beide kanten met speculaas kruimels. Plaats de rondjes dubbelgevouwen tussen de muffinvorm. Bak de tacoschelpen 10 min. in de oven.
3
Breng ondertussen de blauwe bessen, water en geleisuiker op laag vuur aan de kook. Laat het geheel inkoken tot een saus is gevormd van het water en de suiker.
4
Klop ondertussen de slagroom en vanillesuiker luchtig, zo dik als yoghurt. Voeg de roomkaas toe en klop nog 1 min. door tot alles goed gemengd is.
5
Laat de tacoschelpen en blauwe bessen afkoelen. Vul de tacoschelpen met het roomkaasmengsel en een flinke eetlepel blauwe bessen.

Weten hoe je deze cheesecake taco’s stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Waar komt de cheesecake vandaan?

Cheesecake is een goddelijk dessert dat bestaat uit een zachte, romige vulling gemaakt van roomkaas, suiker en eieren op een bodem van koekjes. Het is niet helemaal duidelijk waar de cheesecake nu precies vandaan komt, maar waarschijnlijk werd het al meer dan 4000 jaar geleden gemaakt in het oude Griekenland.

Eindeloos variëren met cheesecake

Er zijn veel verschillende soorten cheesecake, waaronder de klassieke New York-stijl cheesecake. Wij hebben een onweerstaanbare variant hiervan gemaakt met chocolate chip cookies. Een andere populaire variant is de Italiaanse ricotta cheesecake, die gemaakt wordt met ricotta kaas en minder roomkaas dan de New York-stijl cheesecake. Ook zijn er diverse toppings mogelijk, zoals fruit, karamel of chocolade.

Tegenwoordig is cheesecake een wereldwijd geliefd dessert en is het verkrijgbaar in tal van variaties en smaken. Of je nu van klassiek houdt of liever een unieke variant probeert, er is altijd wel een cheesecake die bij jou past! Probeer bijvoorbeeld deze citroen cheesecakejes met mangosaus. Heerlijk zoet én fris dankzij de combinatie van citroen en mango. De knapperige bodem bestaat uit kandijkoek en de kleine cheesecakejes zijn heerlijk romig van smaak.

Kies ook eens voor een gezondere variant met deze appelkruimel cheesecake. De roomkaas wordt vervangen voor magere kwark en zuivelspread, waardoor het een verantwoorde variant is. Lekker met een krokante appelkruimel topping en plakjes appel. Of ga voor een hele andere twist met deze cheesecake taco’s met blauwe bessen!

Bekijk alle onze cheesecake recepten op Eatertainment, kies je favoriet en sla het recept op in je persoonlijke receptenboek. Zo raak je jouw favoriete recepten nooit kwijt! Nog geen profiel? Maak een gratis account aan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?