Print opties

Sluiten

Cheesecake taco’s met blauwe bessen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de roomboter in een kleine steelpan op laag vuur. Maal de speculaas tot fijne kruimels in een foodprocessor of hakmolen. Wanneer je deze niet hebt, doe dan de speculaas in een plastic zakje en rol erover met een deegroller.
2
Leg de muffinvorm met open kant naar beneden op een bakplaat. Steek rondjes uit de tortillawraps met behulp van de uitsteekring. Haal de tortilla rondjes door de gesmolten boter en bedek beide kanten met speculaas kruimels. Plaats de rondjes dubbelgevouwen tussen de muffinvorm. Bak de tacoschelpen 10 min. in de oven.
3
Breng ondertussen de blauwe bessen, water en geleisuiker op laag vuur aan de kook. Laat het geheel inkoken tot een saus is gevormd van het water en de suiker.
4
Klop ondertussen de slagroom en vanillesuiker luchtig, zo dik als yoghurt. Voeg de roomkaas toe en klop nog 1 min. door tot alles goed gemengd is.
5
Laat de tacoschelpen en blauwe bessen afkoelen. Vul de tacoschelpen met het roomkaasmengsel en een flinke eetlepel blauwe bessen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.