Flammkuchen met beenham en vijgen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flammkuchen met beenham en vijgen

Wie is geen fan van flammkuchen? Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en de opties om te variëren met toppings zijn eindeloos. Wij gaan voor het perfecte gerecht voor deze koude herfst- en winterdagen: flammkuchen met zoete beenham en vijgen. Een heerlijke combinatie met de kastanjechampignons en rode ui.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met beenham en vijgen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de champignons.
2
Snijd de rode ui in ringen en de vijgen in plakjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Rol het flammkuchendeeg uit en besmeer met crème fraîche. Bestrooi met peper en zout en besmeer met honing. Verdeel de beenham, rode ui en gebakken champignons over het deeg. Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven.
4
Haal de flammkuchen uit de oven en garneer tot slot met de vijgen en rucola.
Hubert Beck Alsace Pinot Noir 2019
Wijntip van Yves

Hubert Beck Alsace Pinot Noir 2019

Deze pinot noir uit de Elzas, waar de flammkuchen zijn oorsprong vindt , met goede zuren is een lichte, frisse rode wijn met aroma’s van kersen, frambozen en een kruidige achtergrond, gaat goed samen met de beenham en de zoete vijgen. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meer flammkuchen recepten

Een flammkuchen kan met vele toppings bereid worden. Heerlijke verse groenten, kruiden, vlees, vis en andere smaakmakers. Heb je jou favoriet al ontdekt? Bekijk alle flammkuchen recepten en laat je inspireren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via