Ben je op zoek naar een verrassend én makkelijk quiche recept dat perfect past bij een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd? Dan is deze quiche met venkel, cherrytomaatjes en tijm een echte aanrader. De quiche is volledig plantaardig, snel te bereiden en kan zowel warm als koud geserveerd worden. Perfect dus voor een picnick of lunch of met een frisse salade als avondmaaltijd.
Ben je op zoek naar hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’? Kies eens voor een quiche of een hartige taart! Vaak zijn het makkelijke recepten om te bereiden en wanneer je een stuk(je) over hebt, kan je er de volgende dag van genieten als lunch recept. Wij zetten een aantal smaakvolle opties voor je op een rijtje!
Laten we beginnen met de klassieke quiche Lorraine, die mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het klassieke recept wordt gemaakt met korstdeeg, maar je kan er ook bladerdeeg voor gebruiken om het wat makkelijker te maken. Wij gaan in het recept wel voor zelfgemaakt deeg, maar verder heb je voor de vulling alleen prei, spekreepjes, Gruyère kaas, kookroom en nootmuskaat nodig. Een fluitje van een cent, maar wél ontzettend lekker!
Wil je gaan voor een koolhydraatarme quiche en het deeg achterwege laten? Maak dan deze quiche zonder deeg met lentegroenten. Deze ‘quiche’ maak je met koolrabi, peultjes, bospeen en tuinbonen en hier verdeel je een mengsel van melk, eieren en dille overheen. Top de ‘quiches’ wanneer ze uit de oven komen af met geitenkaas en extra dille en dan kan het genieten beginnen.
Wanneer je meer zin hebt in een hartige taart dan een quiche is deze gerookte zalm taart een goed idee om te maken. Het verse bladerdeeg bestrooi je met zwarte sesamzaadjes en chilivlokken en bak je vervolgens af in de oven tot het gaar is. Daarna besmeer je het bladerdeeg met kruidenroomkaas en beleg je het met gerookte zalm, kappertjes, rode ui, verse dille en citroen(sap). Een heerlijke frisse maaltijd die ook perfect past bij een uitgebreide brunch!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment