In samenwerking met:
Quiche Met Venkel, Cherrytomaatjes En Tijm (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Quiche met venkel, cherrytomaatjes en tijm

Ben je op zoek naar een verrassend én makkelijk quiche recept dat perfect past bij een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd? Dan is deze quiche met venkel, cherrytomaatjes en tijm een echte aanrader. De quiche is volledig plantaardig, snel te bereiden en kan zowel warm als koud geserveerd worden. Perfect dus voor een picnick of lunch of met een frisse salade als avondmaaltijd. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Quiche met venkel, cherrytomaatjes en tijm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkel in plakjes van 1/2 cm dik en bewaar het groen van de venkelknol. Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
2
Vet een quichevorm in met ½ van de Blue Band Vloeibaar. Verdeel het hartige taartdeeg over de quichevorm en prik er gaatjes in. Bak het deeg 10 min. in de oven voor.
3
Meng de venkel met de overige Blue Band Vloeibaar en wat peper en zout. Voer de temperatuur van de oven op naar 220°C wanneer de quiche uit de oven wordt gehaald en rooster de venkel in 10 min. bruin.
4
Maak ondertussen de vulling. Meng het water met de maïzena en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg toe aan de Blue Band Finesse 15%. Breng op smaak met kurkuma, (plantaardige) geraspte kaas, ½ van de tijmblaadjes en wat peper en zout en roer goed door.
5
Meng het mengsel met de geroosterde venkel plakjes en de zongedroogde tomaat. Doe het mengsel in de quichevorm en druk de cherrytomaten met de opengesneden kant naar boven in de vorm. Garneer nog met wat extra tijm.
6
Verlaag de temperatuur in de oven tot 170°C en bak de quiche 30-40 min. tot gaar en goudbruin. Laat 5 min. afkoelen voor het aansnijden en garneer met het venkelgroen.

Quiches & hartige taart 

Ben je op zoek naar hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’? Kies eens voor een quiche of een hartige taart! Vaak zijn het makkelijke recepten om te bereiden en wanneer je een stuk(je) over hebt, kan je er de volgende dag van genieten als lunch recept. Wij zetten een aantal smaakvolle opties voor je op een rijtje! 

Laten we beginnen met de klassieke quiche Lorraine, die mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het klassieke recept wordt gemaakt met korstdeeg, maar je kan er ook bladerdeeg voor gebruiken om het wat makkelijker te maken. Wij gaan in het recept wel voor zelfgemaakt deeg, maar verder heb je voor de vulling alleen prei, spekreepjes, Gruyère kaas, kookroom en nootmuskaat nodig. Een fluitje van een cent, maar wél ontzettend lekker! 

Wil je gaan voor een koolhydraatarme quiche en het deeg achterwege laten? Maak dan deze quiche zonder deeg met lentegroenten. Deze ‘quiche’ maak je met koolrabi, peultjes, bospeen en tuinbonen en hier verdeel je een mengsel van melk, eieren en dille overheen. Top de ‘quiches’ wanneer ze uit de oven komen af met geitenkaas en extra dille en dan kan het genieten beginnen. 

Wanneer je meer zin hebt in een hartige taart dan een quiche is deze gerookte zalm taart een goed idee om te maken. Het verse bladerdeeg bestrooi je met zwarte sesamzaadjes en chilivlokken en bak je vervolgens af in de oven tot het gaar is. Daarna besmeer je het bladerdeeg met kruidenroomkaas en beleg je het met gerookte zalm, kappertjes, rode ui, verse dille en citroen(sap). Een heerlijke frisse maaltijd die ook perfect past bij een uitgebreide brunch! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?