In samenwerking met:
Aardappelkorst Quiche Met Zalm En Rode Ui1 (4)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelkorst quiche met zalm en rode ui

Fan van quiches? Dan wil je deze aardappelkorst quiche met zalm en rode ui proberen! De ovenschotel maak je gemakkelijk door dunne plakken aardappel te gebruiken als basis wat zorgt voor een krokant laagje. De vulling maak je met overgebleven zalm, rode ui en zachte brie. Makkelijk, maar vol van smaak! 

Check voor het gebruik van de overgebleven zalm of deze nog goed is. Dat doe je gemakkelijk door de Kijk-Ruik-Proef test toe te passen. Ziet het er normaal uit? Ruikt het zoals zalm hoort te ruiken? Proeft het zoals altijd? Antwoord je overal ‘ja’ op, dan kan je de zalm gewoon gebruiken! Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!   

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Aardappelkorst quiche met zalm en rode ui

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Meng met olijfolie en wat peper en zout. Bekleed een ingevette quichevorm met de plakjes, overlappend, zodat een stevige korst ontstaat. Bak 20 min. voor in de oven.
2
Pel en snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Snijd de brie in blokjes. Klop de eieren los met kookroom, Dijon mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout.
3
Haal de aardappelbodem uit de oven. Giet het eimengsel over de bodem. Verdeel de zalmsnippers, rode ui en brie over de quiche. Bak de quiche in 30–35 min. goudbruin en gaar. Laat kort afkoelen voor het aansnijden.
4
Ris de blaadjes van de takjes tijm en garneer over de quiche. Serveer warm of lauwwarm.
Burrata Perzik Panzanella1

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!

Tip: heb je een mandoline in huis? Gebruik deze dan voor het snijden van de aardappelen voor perfecte dunne plakjes! 

Meer heerlijke recepten met overgebleven producten 

Soms heb je van die dagen dat je van alles in huis hebt gehaald, maar het niet lukt om alles op te maken. Gelukkig kan je overgebleven producten als vlees, vis en groenten gemakkelijk verwerken in tal van gerechten! Denk aan deze hartige ontbijt muffins. Heerlijk om de dag mee te starten en gemakkelijk om mee te nemen naar je werk of school! Deze pancake bowl met bosvruchten en witte chocolade kan je ook gemakkelijk mee nemen naar werk of school. Maak de avond van tevoren deze bowl en start de volgende dag met een feestje vol smaak. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?