Plaattaart Met Groene Asperges, Serranoham En Burrata1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Plaattaart met groene asperges, serranoham en burrata

Deze plaattaart met groene asperges, serranoham en burrata is alles wat je zoekt in een snelle lente- of zomermaaltijd: knapperig bladerdeeg, zoute serranoham, frisse groenten en romige burrata. Dit gerecht is perfect om te delen of om zelf van te genieten op een zonnige dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Plaattaart met groene asperges, serranoham en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Prik met een vork gaatjes in het midden (laat de randen vrij), bestrijk de randen met het ei en bestrooi met de everything but the bagel kruiden.
2
Snijd de harde onderkant van de groene asperges. Leg ze in het midden van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 30 min. goudbruin en gaar.
3
Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Scheur de serranoham in stukjes.
4
Haal de plaattaart uit de oven. Verdeel de serranoham, burrata, radijs, pijnboompitten, takjes tijm en wat peper en zout over de plaattaart en serveer.

Tip: maak deze plaattaart eens als lunch recept! Dit recept is goed voor 4 personen.

Knapperige plaattaarten voor iedere dag

Denk aan een pizza recept of flammkuchen recept, maar dan een hele bakplaat vol. Dat is een plaattaart! Je rolt bladerdeeg uit, belegt het met zoete of hartige ingrediënten en schuift het zo de oven in waar het lekker krokant in wordt gebakken. Makkelijk om te maken én succes gegarendeerd. In dit recept gaan we voor een goddelijke combinatie van knapperig bladerdeeg, zoute serranoham, romige burrata en frisse groenten als radijsjes en groene asperges. Het kost je maar 10 minuten van je tijd om te maken, daarna neemt de oven het werk van je over! Zin in een plaattaart met een twist? Ga voor deze Mexicaanse plaattaart met kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalotjes, tomatenblokjes en cheddar. Natuurlijk top je het af met crème fraîche, avocado en koriander om je helemaal in het zonnige Mexico te wanen!

Wil je liever iets met vis maken? Kies dan voor deze snelle plaatpizza frutti di mare met onder andere tonijn, rivierkreeften en Hollandse garnalen of ga voor een gerookte zalm taart met kappertjes, citroen en verse dille. Juist liever een vegetarisch recept? Kies dan voor deze plaattaart met tomaat en burrata. Door te kiezen voor vleestomaten heb je heerlijke, sappige en grote plakken tomaat op de plaattaart. Perfect bij de romige burrata, frisse basilicum en knapperig deeg. Deze Franse plaattaart met prei en brie is ook een aanrader. Door de prei kort te bakken en daarna te stoven in groentebouillon, krijgt het een lekkere zachte, iets zoete smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?