Deze plaattaart met groene asperges, serranoham en burrata is alles wat je zoekt in een snelle lente- of zomermaaltijd: knapperig bladerdeeg, zoute serranoham, frisse groenten en romige burrata. Dit gerecht is perfect om te delen of om zelf van te genieten op een zonnige dag!
Tip: maak deze plaattaart eens als lunch recept! Dit recept is goed voor 4 personen.
Denk aan een pizza recept of flammkuchen recept, maar dan een hele bakplaat vol. Dat is een plaattaart! Je rolt bladerdeeg uit, belegt het met zoete of hartige ingrediënten en schuift het zo de oven in waar het lekker krokant in wordt gebakken. Makkelijk om te maken én succes gegarendeerd. In dit recept gaan we voor een goddelijke combinatie van knapperig bladerdeeg, zoute serranoham, romige burrata en frisse groenten als radijsjes en groene asperges. Het kost je maar 10 minuten van je tijd om te maken, daarna neemt de oven het werk van je over! Zin in een plaattaart met een twist? Ga voor deze Mexicaanse plaattaart met kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalotjes, tomatenblokjes en cheddar. Natuurlijk top je het af met crème fraîche, avocado en koriander om je helemaal in het zonnige Mexico te wanen!
Wil je liever iets met vis maken? Kies dan voor deze snelle plaatpizza frutti di mare met onder andere tonijn, rivierkreeften en Hollandse garnalen of ga voor een gerookte zalm taart met kappertjes, citroen en verse dille. Juist liever een vegetarisch recept? Kies dan voor deze plaattaart met tomaat en burrata. Door te kiezen voor vleestomaten heb je heerlijke, sappige en grote plakken tomaat op de plaattaart. Perfect bij de romige burrata, frisse basilicum en knapperig deeg. Deze Franse plaattaart met prei en brie is ook een aanrader. Door de prei kort te bakken en daarna te stoven in groentebouillon, krijgt het een lekkere zachte, iets zoete smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment