Het seizoen van de vijg is van start gegaan! Met zijn zoete smaak past de vijg bij tal van andere ingrediënten, waaronder geitenkaas. In dit recept bakken we de gepaneerde geitenkaas krokant in de airfryer en serveren we de crispy geitenkaas en verse vijgen op een salade. Voeg daar frisse frambozen, knapperige walnoten en een zelfgemaakte dressing aan toe en je hebt een perfecte balans tussen zoet, zuur en romig in één maaltijd.
De één is fan van geitenkaas, de ander laat het liever staan. Wij zijn er in ieder geval dol op! Geitenkaas heeft een nootachtige, pittige en soms wat zoete smaak en is in diverse varianten te vinden. Zo heb je net als bij kaas gemaakt van koemelk ook een jonge en oude variant. De sterkte van de smaak hangt af van de leeftijd van de kaas. Jonge geitenkaas is milder, romiger en heeft een lichtzure, nootachtige smaak, terwijl oude geitenkaas intenser is qua smaak en vaak steviger is van textuur. Geitenkaas kan je verwerken in tal van lekkere recepten. Denk aan het graniteren van romige lasagne recepten, als een smaakmaker in een salade recept of als topping van ovenschotels.
Geitenkaas past bijvoorbeeld perfect bij fruit zoals vijgen. Waar vijgen zoet en sappig zijn, zorgt geitenkaas voor een mooie tegenhanger met zijn romige en nootachtige smaak. Verwerk het in een salade of ga voor naanbrood met geitenkaas en vijgen. Honing is ook een goede toevoeging aan recepten met geitenkaas. Het geeft een zoete twist en is in combinatie met bijvoorbeeld croutons, walnoten en gebakken spekjes een match made in heaven. Deze combinatie is ook lekker op een broodje geitenkaas. Laat eventueel de spekjes achterwege voor een vegetarisch recept. Of ga voor een herfstsalade met gegrilde kaki en geitenkaas om een licht, maar heerlijk lunch recept op tafel te zetten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment