Deze hartige taart met gerookte zalm is knapperig, romig en vol van smaak. Het krokante bladerdeeg vormt de perfecte basis voor de romige kruidenkaas en gerookte zalm. Kappertjes en rode ui zorgen voor een frisse bite. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht voor elke gelegenheid!
Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.
Pasen is hét moment om samen te genieten van een feestelijke brunch of uitgebreid diner. Daarbij horen natuurlijk heerlijke paasrecepten die perfect passen bij het voorjaar. Denk aan lichte, frisse smaken, vrolijke kleuren en gerechten die gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Van de klassiekers als een quiche en paasstol tot gerechten met een twist, met Pasen kan je alle kanten op!
Een klassieke paasbrunch begint vaak met versgebakken broodjes, gekookte eieren en een mooie quiche met bijvoorbeeld spinazie, geitenkaas, zalm of witte asperges. Ook bladerdeeghapjes en hartige taarten doen het altijd goed. Een fris salade recept met groene asperges, radijsjes en citroendressing maakt de tafel helemaal compleet. Zoet mag zeker niet ontbreken op de paastafel. Denk aan carrot cake met roomkaasglazuur, citroentaart of luchtige scones met jam en clotted cream. Ook paasbrood met spijs is een echte klassieker die tijdens geen enkele paasbrunch mag ontbreken.
Wie graag iets nieuws probeert, kan kiezen voor creatieve paasrecepten met een twist. Denk aan een shakshuka met eieren in tomatensaus, avocado-eiersalade op toast of een hartige cheesecake met kruiden en zalm. Voor kinderen is het leuk om paashaasmuffins, geglazuurde koekjes of kleine nestjes van chocolade en cornflakes te maken. Ook lekker: bladerdeegnestjes met Nutella!
Pasen draait niet alleen om lekker eten, maar ook om de gezelligheid. Met een goedgevulde tafel vol kleur, geur en smaak maak je er een onvergetelijke dag of middag van. Of je nu gaat voor traditioneel of vernieuwend, met de juiste paasrecepten zet je altijd iets bijzonders op de paastafel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment