Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Flammkuchen met pulled chicken en wortel

Flammkuchen is ontstaan door het controleren van de oventemperatuur van de pizzaoven, met een klein stukje deeg. Het was zonde om het weg te gooien, dus werd het belegd. Wij maken een variant met een kruidige, zoetzure marinade die perfect past bij het heerlijke avondje!

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met pulled chicken en wortel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de kipfilet in de kippenbouillon gedurende 15 min. totdat deze gaar is. Laat uitlekken en trek de kip uit elkaar voor pulled chicken. Gebruik hiervoor een keukenmachine met garden of twee vorken.
2
Bereid intussen de saus. Snipper de ui en fruit aan met olie. Voeg azijn, water, laurier en kruidnagel toe. Kook 10 min. zachtjes door. Zeef de laurier en kruidnagel uit de saus. Voeg daarna boter, zout en stroop toe. Verkruimel tot slot de ontbijtkoek en meng door de saus om te binden.
3
Schil en snijd de wortel in plakjes van 3 mm. Kook deze 3 tot 5 min. beetgaar en giet ze af. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kip met 2/3 van de saus en verdeel de overige saus over het deeg. Beleg daarna met de pulled chicken en de wortelplakjes. Bak de flammkuchen 15 min. in de oven.
4
Verdeel de rucola en pompoenpitjes over de flammkuchen.

Tip: bereid de kip, saus en de wortel alvast voor, zo hoef je op het heerlijke avondje enkel de flammkuchen te beleggen en af te bakken!

HENSEL_AUFWIND_SPÄTBURGUNDER_2017
Wijntip van Yves

Hensel Aufwind Spatburgunder 2017

Bij dit gerecht kies ik voor deze duitse Pinot Noir. Deze wijn heeft een mooie aardse smaak, maar heeft ook fruitige en lichte tonen waardoor de smaken mooi in balans zijn. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

W
Wilma
Tijdens de oudejaarsborrel overdag voorbereid en alleen 's avonds nog even in de oven. Deze flamkuchen werd zeer gewaardeerd!
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Wilma, bedankt voor je leuke reactie! Fijn om te horen. Echt een lekker recept voor deze tijd van het jaar inderdaad. Wellicht dat een van onze andere flammkuchen ook in de smaak bij je vallen? Deze vind je hier: https://eatertainment.nl/recepten-filter?q=flammkuchen - Groet, Sebastiaan van Eatertainment

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via