Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de kipfilet in de kippenbouillon gedurende 15 min. totdat deze gaar is. Laat uitlekken en trek de kip uit elkaar voor pulled chicken. Gebruik hiervoor een keukenmachine met garden of twee vorken.
2
Bereid intussen de saus. Snipper de ui en fruit aan met olie. Voeg azijn, water, laurier en kruidnagel toe. Kook 10 min. zachtjes door. Zeef de laurier en kruidnagel uit de saus. Voeg daarna boter, zout en stroop toe. Verkruimel tot slot de ontbijtkoek en meng door de saus om te binden.
3
Schil en snijd de wortel in plakjes van 3 mm. Kook deze 3 tot 5 min. beetgaar en giet ze af. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kip met 2/3 van de saus en verdeel de overige saus over het deeg. Beleg daarna met de pulled chicken en de wortelplakjes. Bak de flammkuchen 15 min. in de oven.
4
Verdeel de rucola en pompoenpitjes over de flammkuchen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.